Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
25.07.2007 20:21 - ало, БТА, изцепихте се!
Автор: trevistozelena Категория: Други   
Прочетен: 10900 Коментари: 41 Гласове:
0

Последна промяна: 18.03.2009 16:28

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg

        БТА много, ама много, иска да е агенция на място. Затова дръзко избърза да организира пресконференция с освободените медици още днес. Не знам, може би така се прави, може би моментът трябва да се използва, но може би, за да организираш нещо адекватно, понякога се налага все пак да положиш известни усилия. Иначе се получава скалъпен селски театър в центъра на София (от тези, дето им викат "пърформанси" или нещо друго с "пъррррр"). 
        Няма лошо - колкото-толкова, все пак говорим за БТА. Само дето части от този театър ще бъдат излъчени по незнам колко си световни медии - срам, Максим...срам, Минчев...голям срам!
        Като казах Максим - на него му се прецака микрофона още в началото. Но не се смути. Пращя упорито към 5 встъпителни минути, за една от които явно и картината (съпричастна към съдбата на на Максим микрофона) също се изцепи. Може би за нея са виновни BTV, защото следях нещото като пресконференция по тази телевизия, но пък за незнам кой път изгледах отново онзи кадър с посрещането на медиците от вчера под звучното Максимово пращене.
          Няма да коментирам защо БТА не е успяло да прикотка пълния комплект медици, а само Кристияна, Нася, Ашраф и на Ашраф майка му и татко му (честна дума - няма бъзик...само не разбрах що не ги сложиха в самата сред на масата, а леко встрани... Но - там си бяха и даже позираха с палестинското (да не казвам друга дискриминационна думичка) си убеждение, че на някого са интересни.
            Не коментирам и двучасовото забавяне, защото приемам за допустимо една конференция да се отложи малко по разни обстоятелства.
           Ще коментирам обаче присъствието на един друг образ на масата, определен като "общественик". Така се представи, каквото и да значи...вероятно някаква извратена разновидност на PR, но не съм сигурна.
            Т.нар. "общественик" бе интересна фигура. Пое думата след Максим, при това с прозорливото твърдение, че "се получава нещо ужасно". Ами, факт - така каза и без малко да го зауважавам, ама не би, щото после се изживя, сякаш контролира нещата.
            Зададоха се известен брой въпроси (на фона на умерена микрофония) и после се появи Тайнствената Дама. Тайнствената Дама изникна по мистичному сякаш от нищото, изстъпи се гордо пред сестрите, Ашраф и Ашрафовите майка и татко, и пред самия Общественик и пред всите камери заяви, че е член на незнам каква си организация, която любезно кани медиците на незнам какво си. Би било акт на решителна реклама, ако Тайнствената Дама имаше микрофон, обаче нямаше, така че не можах всичко да й чуя, само основната идея.
           Общественикът много й се ядоса на Дамата и понеже живееше с представата, че контролира нещата, гневно заяви, че обявява край на пресконференцията.
            Тогава Миролюба Бенатова съвсем разумно отбеляза, че "Това не е нормален край на пресконференция!". Бих добавила само, че това въобще и като цяло и хич и никак даже не е нормална пресконференция, но не бях там, не добавих:)
           Общественикът си върна тъпкано на Миролюба и всички журналисти наоколо като с подла усмивка подкани на Ашраф майката и таткото да кажат нещо като за гръмък финал...нали... Заизказваха се те, обаче аз започнах да си суша косата и не чух какво имаха да споделят. Факт е, че си суша косата между 10-15 минути и когато най-сетне спрях сешоара, бащата Ашрафов тъкмо привършваше изказването си.
            Въобще  Ашраф и Ашрафовите правят впечатление на вери толкатив пърсънс, което, да ме извинявате, ми изглежда твърде странно, при положение, че Ашраф беше малко by the way за българското общество (тоест, май никой не се е кръстил за него пред 3 икони, никой песни не е пял и така... ). Както и да е, явно е благодарен човекът и старателно отговаряше на всички въпроси, които успя да разбере, макар че него май никой нищичко не го попита. Както се казва - карай да върви, че 4 от медиците ги нямаше, нали Ашраф беше там, та да компенсира недоразумението.
            Иначе, медиите, спокойно! Докато сестрите са грижливо складирани накуп в Боянската резиденция, все ще ги сгащите вкупом за някое прочувствено интервю. Те нали за това са там..под ръка.
            И последно - към БТА: не се прави така, честна дума! Гледат ви, бе хора! Позор, Максим(е)..., чупка, Минчев, в ъгъла да се срамуваш!




Гласувай:
0



1. comfy - Ама, така си е!!! :)))
25.07.2007 20:39
... ПратИ текста на постинга в столичните вестници - искам да прочета поне веднъж нещо интересно в тях! ;)))

Поздрави, Тревичке - с удоволствие четох! ;))*
цитирай
2. estrella - Те
25.07.2007 20:43
да бяха БТА, с мед да ги нахраниш. Важното е, че можеш да гледаш онлайн пресконференциите им;) Явно не съм изпуснала много.
Да допълня Демовижън. Чух само един въпрос на журналистка от БНР "Как приемате свободата сега" (!!??!!).
цитирай
3. trevistozelena - estrella
25.07.2007 20:51
:) имаше и по-дълбокомислен "как успяхте така да се запазите обаятелни (или красиви..нещо такова) при тези условия?"
поздрави:)
цитирай
4. trevistozelena - comfy
25.07.2007 20:52
някой ден бих опитала (това наистина), ако знаех как да се предложа:)
благодаря ти, още веднъж днес - поздрави:)
цитирай
5. trevistozelena - demovision
25.07.2007 20:57
ами те за какво я правиха тази кампания...нали все някой трябваше да ги похвали (визирам BTV и Дарик радио, както и 24часа). друг е въпросът, че в момента очакват разположение от страна на медиците на всяка цена, като вид благодарност - танто за танто, нали...
за чуждите журналисти - ами май не. на мен ми направи впечатление, че всеки си подпитваше за неговата държава (примерно - "ами чухте ли, че нашия министър беше съпричастен?" -това май някакъв хърватин го зададе...но не съм сигурна)
цитирай
6. estrella - Това
25.07.2007 21:00
за обаятелните добре че не съм го чула. Само един си ми е телевизора и си го пазя!
цитирай
7. breathe - Имаш ли идея как се е казвал въпро...
25.07.2007 21:52
Имаш ли идея как се казва въпросният "общественик", за когото стана дума?
цитирай
8. dea72 - :)
25.07.2007 22:19
Чудесен пост! Браво, тревичке! Седях и мигах пред телевизора и се чудех това ли , аджеба, му се вика пресконференция, при това дългоочаквана. Ама не очаквам някой да се засрами...

breathe, тоз виден общественик се казва Росен Марков и е от Комитета на българските мъже (така поне чух тези дни да го представят). Вчера при посрещането на медиците беше на първа линия. Честно казано не съм забелязала до този момент особена активност от него по проблема с медиците, но може и да съм го пропуснала. Пък може и човекът да е бил от "тихите дипломати" (респ. общественици) ;)))))
цитирай
9. анонимен - Само за справка
25.07.2007 22:31
от практиката си като журналист ти казвам, че всяка пресконференция - от най - тъпата, до най - интересната е споходена от подобни сеири. Тази агенция се издържа от нашите пари, бе, хора! ИЗЛОЖИХМЕ СЕ
цитирай
10. анонимен - Едва ли има някой, който да не се е ...
25.07.2007 23:38
Едва ли има някой, който да не се е шашнал от тази пресконференция и резила...
Относно жената, която (поне според мен) беше черешката на сладоледа, аз също не можах да разбера какво точно иска, защото беше без микрофон. Но майка ми работи в БТА и вечерта ми каза, че жената е искала да събере подписите на присъстващите журналисти и чрез тях да настоява пред правителството за компенсации на медиците, защото именно заради нехайството на правителството(тогавашното) медиците не успяха да си спестят мъките.
Спестявам си коментари относно начина, по който тази жена обяви намеренията си и мотивите на организацията, в която членува.
цитирай
11. paoleta - Жената, за която говорите е от На...
26.07.2007 00:13
Жената, за която говорите е от Национално обединение за контрол над гражданските институции /НОГКИ/ и това, което днес видяхме, си е сеир баш в нейн стил. А забелязахте ли особено силно подчертаното й изказване "медиците да станат наши членове", т.е., на нейното сдружение? Хаххахаха! PR някакъв, нашенски си формат, какво да ви кажа ;) Спомням си я тая дама на един форум как, след приветствието към дошлите от страна на председателстващия форума, тя едва го дочака да си каже последната думичка, скочи и в продължение на 15 минути стоя права и се кара и на организаторите и на цЕлата зала защо събирането нямало протокол и как тя иска да каже за какво трябва да се говори и какво според нея е най-наложително да се обсъди!!!!!!!!!! Та така... ;)
цитирай
12. alison - да ,така си беше...
26.07.2007 00:30
Чичкото беше странен ,може би е някакъв роднина,но се държи като бодигард,хваща за раменете всички...,а те са толкова неадекватни ,милите,представете си ,да сте били в подводница 8год. и сега ..изведнъж...40 градуса ,някакви хора ,кои са ,защо ,на кого да са благодарни...те не знаят ,че и тук трябва да се пазят,че и тук са като голи пред цяла тумба зяпачи...
Най-тъпия въпрос(с ярък чесънов привкус)беше ,как се поддържахте така свежи и красиви...и после тъпата журналистка почна да го смотва ,и мънка ,...демек,достойно представихте българската жена...сякаш са били на конкурс за красота ....и сякаш не ги е виждала на първите заседания ,когато ходеха като сомнамбули ,със сплъстени коси и явно суперистормозени...
Ужасно беше,но те се справиха и двете,особено ми хареса Нася-успя да каже много с малко думи...А Ашраф--тази радост и възторженост на него и цялата му фамилия...това трябва да ни накара пак да се сравним с другите ,различни нации---защо сме такива темирути ,ние българите--ние не можем дори да се радваме на радостното!?
цитирай
13. trevistozelena - breath, dea72, анонимен 12 и paoleta
26.07.2007 00:35
нямах идея кои са Общественикът и Тайнствената Дама, но неимоверно ме впечатлиха и двамата :) сега вече знам кои са и при все това продължавам да си бъда мистично впечатлена:)
благодаря ви за коментарите, поздрави
цитирай
14. ivoberov - Бях обявил още вчера, че за три дена ...
26.07.2007 00:48
Бях обявил още вчера, че за три дена изклювам и радиото и телевизията си.
Брей, мислех, че вече са се изпедепцали по-доре в пропагандите...
Всъщност мисля докъм петък да пусна нещо по въпроса.
Бладогадяр ти, това коети си написала е по-ценно от официозните новини
цитирай
15. trevistozelena - ivoberov
26.07.2007 00:52
ти може да ги изключиш, ама те все отнякъде ще те застигнат. я някоя ритуално свалена лентичка ще подритнеш на тротоара, я вестник някакъв ще посегнеш да си купиш...невъзможно е да избягаш:)
ще чакам с нетърпение "докъм петък", че ми е интересно да те прочета по въпроса:)
цитирай
16. zari - Прочетох с интерес!
26.07.2007 09:03
Благодаря! Публикувайте материали, за да го прочетат повече хора!
цитирай
17. neanonimen - &&&&
26.07.2007 09:17
Един размазан Джон целува страстно Грета,по устните му сладострастна лига...-стига!Ни в клин ,ни в ръкав така ми изглеждаше тази пресконференция,само дето не можах да чуя нищо,понеже сешоара ти(слава богу)ги заглушаваше в стил"Балкана пази своите тайни"С много силен постинг стартираш втората стотица .Поздрави!
цитирай
18. templar - Кой беше чичкото общественик?
26.07.2007 10:49
Това за новата кампания "не сте сами" , за да ги пуснат от Бояна и да оставят всички - и тях и нас на мира е добра идея...
цитирай
19. trevistozelena - templar
26.07.2007 10:54
виж коментар 10 на dea72 - за Общественика
цитирай
20. trevistozelena - zari, neanonimen
26.07.2007 10:55
благодаря ви. вярно, че добре се е получил:) поздрави
цитирай
21. viovioi - ^^^
26.07.2007 11:05
Тези 5 жени са безпардонни, прости и нагли.По добре да ги бяха скрили и да бяха обявили че са в шок.Скоро, много скоро ще ги мрази цял народ.


А по темата: не се изцепиха, изпърдяха се и се насраха.Малиййй))))
цитирай
22. trevistozelena - viovioi
26.07.2007 11:18
виж, аз също не споделям всеобщия възторг тези дни. тоест, мисля, че може да има и малко по-различни гледни точки към целия случай с медиците. с още по-други думи - абе липсва ми овчето умиление. но си мисля, че им прави чест поне това, че навреме се усетиха, че медиите много много отдавна просто злоупотребяват с тях - и кампанията не е правена от никакво благородство и сега цялото драпане за интервюта е ужасно пресилено. както и да е, на мен ми е интересно, забавляват ме отчаяните опити, много жив пример за които е въпросната пресконференция
цитирай
23. анонимен - 10-15 минути
26.07.2007 11:27
сушене на коса със сешоар!! млад, информиран човек си; не са тези коси за 1 ден, пък и са твоите. най-много косата се изтощава от употреба на сешоари. изобщо пази се от топлината - враг № 1 на секса е. (а и сексът е в главата)
цитирай
24. viovioi - знаеш ли права си..
26.07.2007 11:28
Медиите проявиха коварно лицемерие.И никой не устоя на изкушението да сътворява сензация.И не успя бъде праволинеен,последователен в своята позиция.Направо се размазаха като маргарин, стоял 3 дена на слънце))))
цитирай
25. eleni - no comment
26.07.2007 11:48
беше пресконференцията...
Любимият ми въпрос беше на някаква патица, която попита "Кой ви е сторил повече зло през последните години - българи или либийци?". Що за малоумие...

цитирай
26. templar - Комитетът на българските мъже (...
26.07.2007 12:00
Комитетът на българските мъже (КБМ) и лудото ленче от Национално обединение за контрол над гражданските институции (НОГКИ) са много важна част от пресконференцията. Може би най-важната.
Защото показват нивото, интелекта и дълбочината на българското гражданско общество и на неправителствените организации...

А голямото омазване през тези 8 г. без съмнение е на българските медии. Причината: в тях работят нискоинтелигентни и не достатъчно урбанизирани лица.

Всяка сутрин гледам Бареков. И се дивя как може да е такава посредствено и тъпо това селско момче. Не, той не е най-тъпия. Но е единица мярка. Трябва да го приберат в института по метки и теглилки и да го държат под стъклен похлупак.

значи:

гражданско общество - КБМ
свободна журналистика - Баречко
символ и обединител на нацията - Гоце

Извинете, но в това обкръжение "сестрите" са си направо част от каймака на елита.
цитирай
27. trevistozelena - eleni
26.07.2007 12:12
даааа...драматичен въпрос си беше. за съжаление май на Миролюба Бенатова. тя по принцип прави добро впечатление, но явно около всеобщата истерия тотално му е отпуснала края
цитирай
28. magrathea - :)
26.07.2007 12:33
Е тя Миролюба Бенатова от вълнение ще да се е изцепила така.....нали през цялото време, докато медиците бяха в Либия беше тясно свързана със случая им :)))

Аз също се придържам към Comfy - бива си те да отразяваш събитията! :) Искрени поздрави за което! :)))
цитирай
29. trevistozelena - templar
26.07.2007 13:21
много точен коментар - благодаря за него.
значи...цялото кралско войнство? :)
а за сестрите не знам, обаче на мен дори Ашрафовата майка започна да ми се струва гига елитарна на фона на цялото обкръжение:) между другото, направи ли ти впечатление, че при все, че решиха да отредят особено водеща роля на родителите на Ашраф (което безспорно си е твърде абстрактно решение), нито веднъж не ги представиха поименно - бяха си само "родителите/близките/майката и бащата на Ашраф". значи, ужасно важни бяха, ама никой не им знае имената (!!!) . шашава работа:)
цитирай
30. trevistozelena - magrathea
26.07.2007 13:24
е, значи вече знаем, че дори Миролюба има склонност да драматизира, което не е кой знае колко професионално, ама нейсе. имаше и по-зле:)
мерси и поздрави:)
цитирай
31. majkata - Трябваше да оставят жените
26.07.2007 14:35
да си починат! Това е издевателство над тях и експлоатиране на ситуацията!
цитирай
32. анонимен - Няма спор за издевателството! На ...
26.07.2007 18:12
Няма спор за издевателството!
На мен също ми направи впечатление въпросът на Миролюба Бенатова, да не кажа че направо изтръпнах като го чух. Беше доста провокативен и направо злобен!!! Радвам се само, че едната от сестрите успя да и запуши устата и едва ли не и удари шамар като каза, че няма да отговори на въпрос, който е зададен неправилно. Защото как си представяте току що излези от затвора да започнат да плюят по тогавашното правителство(не че нямат право).
цитирай
33. ivoberov - Тоа па кво се сетил да пита...
27.07.2007 01:09
А защо прези всичките тези години нито един български общественик, журналист, политолог, социолог, или политик /като се изключат две протоколни изречения, казани от Първанов при посещението му в Либия/
не се сети за изрази съжаление за смъртта на либийските деца.
Защото нито едно гражданско сдружение не се сети либийските деца и мъката на родителите им.
Защо Саркози се сеща, защо съпругата му се сеща, защо французите се сещат, а ние не ?
Обиколих доста блогове /дневници/, защо в тях няма и дума за злощастието на семействата, чиито деца са загинали ?
Не следях процеса в Либия, но дали медицинските сестри са се сетили да кажат на либийците :
" Хора, съжаляваме за смъртта на децата, съчувстваме на семействата, но ние не сме виновни "
Въпросът ми е : " Сетиха ли се сестрита да изразят съчувствие към семействата на загиналите деца "
Нещо не помня през тези години да имаше такива изявления.
Сещам се за два възможни отговора на тези въпроси.
1. Ние сме родолюбци. Съчувстваме на нашите си сестре, а какво става с чуждите деца не ни пука и не ни дреме.
2. Ние, българите, сме жестоки и безсърдечни хора.
Може да има и трети отговор. Ще бъда любопитен да го видя.
Но съм сигурен, че повечето хора, които прочетат това, което пиша просто ще си кажат
" Тоа па кво се сетила да пита ..."
и толкова.
цитирай
34. trevistozelena - ivoberov
27.07.2007 01:18
във всеки случай няма аз да ти се чудя защо си се сетил да питаш...
помниш какво ти казах (нещо, за което, както отговори сам си писал преди, а аз наистина не знаех, че си писал нещото. имаме съвпадение...м..чесно). та аз лично винаги съм се чудила с какъв цвят щяха да бъдат лентичките, печатани, заради разни кампанни, ако преди 8 години група либийски/таджикистански/уругвайски и кви да е чужди медици бяха обвинени, че са заразили наши български деца със спин. защото ВИНАГИ ИМА И ДРУГА ГЛЕДНА ТОЧКА. благодаря ти, че я напомняш в коментара си тук. защото порочното на бг обществото е, че твърде често пренебрегва наличието на другата гледна точка. капаци или просто калъп, нали така
цитирай
35. ivoberov - Абе имаше преди години един бълг...
27.07.2007 01:26
Абе имаше преди години един българин /журналист/, който се сети да пише за либийските деца и за това, че трябва да изразим съчувствие към либийските семейства, но няма да кажа кой е той.
цитирай
36. trevistozelena - Иво
27.07.2007 01:27
ти?
цитирай
37. alison - АКО,
27.07.2007 15:03
Ако се публикуват абс. вс. материали по това дело(достатъчно би било да се изгледат вс. репортажи)...или задайте директен въпрос към преводачите.Отговора е :да , ОБВИНЯЕМИТЕ изказаха съчувствие,но защитаваха едновременно с това и невинността си--имам много ярък спомен ,поне от едно от делата--това е работа на журналистите ,отразявали през тези години процеса-те би трябвало да селектират вс.материали(сигурно вече са го направили).
..............................
А за лентичките "не сте сами"--никога не съм носила на ревера си подобни лозунги!--сега няма защо да обяснявам,колко мразя "масовите мероприятия" и защо!
Какви са тия хора,които навсякъде си закачиха лигавите трикольорчета с лицемерното "не сте сами";и същите хора днес ---"У-у-у"...алчни проститутки,заради вас,сега, ще дойде и Алкайда!"!?
..............................................................
Малцина вярваха вече ,че ще дойде щастливия край на тая масова истерия...
Затова сега-- малцина са тези ,които се държат адекватно...
Останалите--просто ,са съсипани ,че ШОУТО СВЪРШИ!
НО, ТО СВЪРШИ ,РАЗОТИВАЙТЕ СЕ .ДА ПОТЪРСИМ НЕЩО ДРУГО ЗА КЪЛВАНЕ.
цитирай
38. trevistozelena - alison
27.07.2007 15:24
първият път "пропуснах" да ти отговоря от любезност - щях да заспоря мъничко с умилението ти, но реших, че не искам да го правя. сега обаче чувствам, че злоупотребяваш или поне изопачаваш предходните коментари.
първо, прочети отново коментара ми (38-ми) за лентичките и цветът им и внимателно помисли дали говоря САМО за кампанията или за нещо друго, наречено гледна точка, което е основно условие за адекватна позиция. защото "да се държиш адекватно" или да имаш "адекватно мнение" означава да можеш да погледнеш един проблем от няколко страни. точно ти пропускаш това. крайна си. не по-малко крайна от всички, които викат "ууу " срещу сестрите в момента. твоята формулировка на адекватно е "еуфорично, умилително,ухилено,щастливо възторгнати хора,без обективна обосновка" (и грешиш, че твоите "адекватни" в момента били малцина - никак не са малко)
цитирай
39. vladyyan - demovision
27.07.2007 15:48
demovision, с коментара си удряш право в десятката :). Интересно как никой до сега не си зададе простичкия въпрос - кое е първото, което ще направи един свободен човек, който е бил сума години в затвора. Май да притича до Боянските ливади :)))))).
цитирай
40. vladyyan - Третия отговор
27.07.2007 16:04
Иво, питаш защо не са се сетили. Ами ако се бяха сетили, може би щеше да възникне резонният въпрос защо никой не се сети да се извини поне на българите заразени от спин в България. Дали някой си спомня за това. Отдавна беше. Кой, кой даваше адски нагли изявления тогава в качеството си на здравен министър :)? (въпрос с повишена трудност)

И още нещо ми се ще да попитам. Признавам, винаги съм бягал от ужасната пропаганда около случая със сестрите. Но шумотевицата все пак ме застига. При този "поток" от информация, не разбрах какви бяха мотивите на съда при произнасяне на присъдата. Някъде побликуваха ли се тези неща? (дано не е въпрос с повишена трудност) :)
цитирай
41. анонимен - Ами сетиха се - ДА! Многократно при ...
02.08.2007 13:01
Ами сетиха се - ДА! Многократно при дадената им дума в самия съд заявяваха, че съчувстват, но вина нямат. Що търсите под вола теле? Що се мислите за по-добри? Вие какво щяхте да казвате на тяхно място? А как щяхте да се чувствате там да бяха ваши близки? Оставете жените на мира! Проявете малко разбиране към човешката болка, която в техния случай не е никак малка. Престанете да ги оплювате. А не целият народ ще ги намрази, поне не лиземерната и завистлива част от него. Млади хора сте и се очаква мисленето ви да не е като на побърканите бабички, кото се обаждат на ония пародии на журналисти Крум Савов и "проф." Вучков!Всички имаме близки в чужбина и знаем какво е да нямаш реална представа за своите хора, а какво да кажат хората, чиито близки бяха в затвор със смъртни присъди, насилвани и пребивани. А съчувствие към децата има, ама има болни деца и тук, а либийските са жертва на побъркания си диктатор и цялата му система. Тези, които казват, че не са следили процеса, а същевременно се изказват "компетентно" могат лесно да си помогнат като седнат да прочетат това онова. Точно критикуваната от вас БТА има около 200 страници посветени на процеса с официални извадки, интервюта и подробно описание на всяко заседание на съда в Либия, позовавайки се на официални документи и изказвания. ПРОЧЕТЕ ГИ И ТОГАВА ПАК КОМЕНТИРАЙТЕ! А родителите на някои от тях - дали наистина им пука?! Купуват скъпи коли и взимат по 2-ра жена с парите от обезщетението. Нашите сестри са невинни! Трябва да ги подкрепим или поне да оставим намира, защото вижте какво стана със Сергей Антонов. Аз не искам това да се повтори с 5-те жени.
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: trevistozelena
Категория: Лични дневници
Прочетен: 3005604
Постинги: 345
Коментари: 4670
Гласове: 16103
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930