Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
24.09.2008 00:58 - Диви острови, перли, кучета и една велика игра на оцеляване
Автор: trevistozelena Категория: Други   
Прочетен: 2286 Коментари: 0 Гласове:
0

Последна промяна: 05.04.2009 12:21


това е едно такова никакво текстче, само че го използвам за прелюдия към съвсем най гига първото ми интервю. то ми се получи суперско, а освен това и интересно. всъщност адски се гордея с него:) и утре ще го пусна и тук. дотогава обаче:

        Перлените острови представляват архипелаг от около 200 острова в Тихия Океан и влизат към територията на Панама. Това място е открито в средата на 16 век от един от най-известните испански конквистадори - Васко де Балбоа. Когато достига Панама, той разбира от индианците, че съвсем наблизо има друга “голяма вода”. Тогава предприема още един голям поход, който се оказва толкова кървав, че от първоначалният екипаж от 800души накрая оцеляват едва 80.  По пътя си обаче нашият човек успява да плени почти всички изпречили му се злонамерени индианци и в крайна сметка усилията му се оказват благотворни, защото тъкмо те водят до едно от най-фундаменталните географски открития – това на Тихия Океан.

Първото нещо, което оцелелият екипаж вижда в далечината е група от острови, където, за всеобща радост, откриват огромни залежи от перли и злато. Завръщат се в Испания с гордо препълнени шепи, а на Васко едва ли му се е наложило да размишлява дълго, за да нарече новичкият архипелаг с името Перлените острови.

Тъкмо там са открити едни от най-легендарните перли в историята на човечеството, от които най-свръх-гига-легендарна е Черната перла. Тя попада първо в испанския двор, после наминава през малките ръчички на Наполеон, завърта се и в английския двор, докато накрая завършва обиколката си в прекрасните длани на Елизабет Тейлър. Трудно е да си перла, особено пък черна и тежичка, защото започват да те губят постоянно. За първи път Черната перла се загубва в завивките на една херцогиня от английския двор, а после хвърля в паника прислугата на Елизабет Тейлър, която преобръща цялото имение в опит да я намери. Накрая някой прозорлив тип се сеща, че може би смотаното псе на актрисата е глътнало бижуто. В крайна сметка така и било и, както се казва, не след дълго черната перла излязла пак на белия свят. По естествен път, ако ме разбираш...

Колкото до “Survivorсветовноизвестният формат отдавна проявява слабост към дестинацията на Перлените острови, защото мястото е запазено почти 1:1 в първоначалния си див и тайнствен облик. Което ще рече – джунгли, отрови, самота и океан в изобилие. Плюс това – и умерен климат, защото, съгласи се, на никого не му се гледат участници, нахлупили ушанки. Тази година и българският екип избра въпросната дестинация, за да заснеме третия епизод на “Survivor, носещ името “Островите на перлите”. Как са се справили можеш да видиш още довечера по bTV.



Тагове:   перла,   остров,   Survivor,


Гласувай:
0



Следващ постинг
Предишен постинг

Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: trevistozelena
Категория: Лични дневници
Прочетен: 3007620
Постинги: 345
Коментари: 4670
Гласове: 16103
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930