Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
18.03.2009 14:23 - секСтори III
Автор: trevistozelena Категория: Други   
Прочетен: 5587 Коментари: 2 Гласове:
2

Последна промяна: 18.03.2009 16:46


или: Нещо като енциклопедия за историята на секса

         Ти може и да не помниш, но на мен упорито ми се върти из главата как в края на миналия постинг взех че ти обещах известна екзотика за третата част на СекСторито. Ще си я получиш естествено, но преди това имам подлото намерение да те заблудя с нещо далеч по-невинно и тривиално, каквото е:

          
             Целувката:

image (това е "Целувката" на Роден. Определено си е разбирал от работата този човек)   
       
       Нямаше как да я пропусна, най-малкото защото поне 99% от сексовете в познатия ти свят започват от нея (къде и как свършват е друг въпрос с далеч по-високо ниво на вариативност). Още повече че целувката е един от лесните и определено приятни начини да вкараш в употреба 34 от лицевите си мускули – в случай че скучаят напоследък, а също и да обмениш с ближния към 250 вида бактерии. Но, както се казва – какво са някакви си 250 бацила между приятели!

            Естествено говорим си за френската целувка просто защото другите варианти нямат място тук, пък и, честно казано, са леко скучновати. Понеже си те представям начетен тип, предполагам, че си чувал разни теории по въпроса от къде на къде тъкмо най-интригуващите форми на секса, целуването и приятното прекарване в този живот все се оказват “френски” по дефиниция. Теорията, която аз ще ти пробутам, ме спечели с безотказната си логика, затова като нищо да е и достоверна:

            Векът е XVII, мястото – някакво си мижаво градче на име Пе дьо Мон в Бретан. В един благословен ден педьомонци забелязали тревожния факт, че се множат направо безконтролно, или иначе казано – като зайци; парите не стигат, наоколо само дечурлига, къщите отесняват... абе чиста форма на мизерия. Забелязала съм, че там, където има пръст мизерията, гласът на разума постига зашеметяващи висини. Именно той подсказал на хорицата, че ще се наложи или да преустановят секса, или да потърсят някакви по-алтернативни начини за практикуването му. Постепенно нещата се ориентирали в полза на оралните ласки, раждаемостта намаляла, целувките станали по-влажни, сексът – по-френски, а светът – по-красив.
image(това пък е от www.dockera.com, който също има прекрасен вкус, а в случая чудесно онагледява френските ми обяснения)

            Струва си да споменем и факта, че вариантът на целувка с подчертано засмукване на езика е дело на мексиканските индианци куакютъл. Куакютълското целуване си било чиста проба продължително смучене на езика на възлюбения, а как практиката се е пренесла и съчетала с френския метод е въпрос на елементарна интуиция.

 image(и това е от dоckera)

            Флорации, дефлорации и други градинарски методи:

            В превод от латински леко претенциозната дефлорация означава нещо като “обезцветване”, тъй като навремето (пък и сега, само че основно от страна на по-клишираните лигльовци) девойките били сравнявани с цветя. Латиносериалите на свой ред са се постарали да придадат солиден комизъм на метафората с помощта на неизбежни сценки, при които Лаура, Касандра и Хуана проплакват вкупом: “Ай, ай, ай, Педро откъсна цветето на моята невинност”. Няма печатна грешка; ако искаш да знаеш, в порядъчните латиносериали Педро рядко се оказва хомосексуалист, макар и подозрително да напомня на такъв.

            За стойността и инфлацията на девствеността няма смисъл да ти разказвам. Убедена съм, че знаеш купища истории за храбри шивачи на химени, възторжени тостове с блага ракия или позорно върнати невести, понякога и благодарение на лошия късмет да паднат от крушата още в невръстна възраст.

            Далеч по-вълнуваща е обратната страна на нещата. Оказва се, че подобно на преобладаващата част от съвременните тийнейджърки съществуват цели общества, които гледат на девствеността по-скоро като на пречка, която бива да бъде отстранена възможно най-рано. Централноафриканското племе чуа например си има отколешна традиция, според която щом момичето навърши 6 години, в негова чест се издига ритуална колиба, където цялата мъжка част на племето последователно навестява девойката и я обучава в някои основни сексуални техники. Всичко това с благородната цел в близко бъдеще тя да се представи на ниво през първата си брачна нощ.

            По-скромен и определено практичен е обичаят на множество племена още в невръстна възраст момичетата да посядат на т.нар. брачна пръчица – каменен стълб, намазнен с разни магьоснически препарати, и да си спестят обичайните кървища, когато дойде времето и за първия секс.

            Ако говорим за обучение пък, на полуостров Индустан хората са се погрижили децата им да получат сексуално образование по практическа любов (кока шастра) в специализирани и освен това свещени пансиони.

 

            Шарен свят:

            Видя ли как плавно преминахме към екзотиката... Въобще нямам намерение да се спирам без време, затова продължавам с инфото за някои малко абстрактни, но иначе витални навици и вярвания на хората по света.

            По вина на библейския тип Онан мастурбацията, макар и всеобщо практикувана, по принцип си е навляка статута на табу. Онан, нека ти припомня, е онзи герой от Библията, комуто се наложило да “познае” жената на брат си и за да си спести разни неприятни последици, “оставял семето си да се разплисква по земята”. Доста злочесто решение на фона на християнските разбирания, че всеки излишен семеразход и всеки секс, практикуван без идеята да се създава живот, директно те изстрелват в графа “грешник”.

            Напук на повсеместните табута обаче етиопците и до днес си остават единственият народ, който напълно официално, открито и великодушно насърчава женската мастурбация. Доводът е справедливата им преценка, че в съотношението мъжки възможности и женски желания количественият превес определено се пада на вторите.

            Като си говорим за количества, в племето тонга пък канонът повелява един мъж да има точно толкова жени, колкото е в състояние да удовлетвори наведнъж. Преценката е изцяло обективна, като за целта младият тонг (или тонгончанин) доказва КПД-то си в нещо като ритуал на съзряването, или с други думи – адски съдбоносна матура.

            Може да засегнем и темата с естетиката. Знам например за едни жени, които съвсем не се вълнуват от зловещия въпрос как гравитацията ще се отрази на гърдите им. Дори напротив! Пигмеите мбуто искрено ценят провисналите женски прелести, макар и “прелести” в този случай да звучи твърде съмнително. За по-голям ефект жените мбуто пробват какви ли не алтернативни методи само и само да постигнат максимално приближаване на гърдите и пъпа си.

            Отново в африканските племена е налице вярването, че не бива да се разрешава брак между мъж и жена, чиито полови органи не си съвпадат. Преценката за съвместимост е дело на сватовете, които трябва да разгледат обстойно природните дадености на кандидат-жениха и младоженката и да се произнесат официално по въпроса.
image(тези не си пасват кой знае колко с писаниците ми, но вярвам, ще се съгласиш, че са по-приятни, отколкото някакви си африканки с провиснали гърди)

 

            Тук приключваме със странните привички. За утре ти предлагам да почетем и няколко култови личности, вписали се със зашеметяващи постижения в областта на секса. Такива хора бива да се уважават

           




Гласувай:
2



Следващ постинг
Предишен постинг

1. mitternacht - ее...
17.04.2009 14:01
е.... толкова е трогателно, притеснително и направо шашкащо да видиш жена да говори за секс, че направо... губя звук и картина.
Това требе да си е наща територия-мъжката.
Мня...
цитирай
2. trevistozelena - mitternacht
17.04.2009 14:12
трябва не ми е любимата думичка. но ти си се трогвай и стряскай, ако ти носи удоволствие
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: trevistozelena
Категория: Лични дневници
Прочетен: 3005636
Постинги: 345
Коментари: 4670
Гласове: 16103
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930