Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
25.10.2012 08:59 - Пепи Главата
Автор: nav Категория: Изкуство   
Прочетен: 5252 Коментари: 5 Гласове:
9


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
Пепи е чаровник с хипнотизиращо сини очи и Ауди осмица. Обича да излиза с приятели на хапка и пийка. Обича лъскавите неща (като гаргите). Удивително, ще кажат някои читатели, подведени от заглавието, как човек може да е умен и същевременно повърхностен. Но на Пепи не му викат Главата защото му е пълна с мозък. Просто главата му е голяма. При това с цели два размера, от което се получава неприятен луфт. Ако имаше тиранти за глава, Пепи задължително щеше да си купи. Сърди се Пепи, че му викаме така (то кой ли обича да му викат). На един купон толкоз се разлюти, че ни предизвика на бас, че не му е най-голяма главата. Грешка, оттогава главата на Пепи се превърна в емпирично доказан факт.

Но не тя е най-забележителното при Пепи. Виждащите в дъбочина ще открият в него едно невероятно качество, което пък ще ги отведе по пътеките на най-изконните човешки закономерности. Постоянство, ето какво е то. В преследването на жени. Пепи не приема "Не" за отговор. Когато тръгне на пичелов и си хареса някоя лъскава женичка, й се нахвърля отново и отново, чакъли я, омайва я. Ако не поддаде, ходи до работата й, купува й цветя, разпитва как е болната й майка със загриженост на доброволец в сиропиталище. Накрая, разбира се, жената поддава и Пепи й прави абордаж с мъдо, след което не й се обажда повече. Интересното при жените е, че дори да не харесат някого първоначално, обръща ли им постоянно внимание, рано или късно свалят гарда или поне гащите. Мдаа, постоянството отключва дори зазиданите врати.

Всичко това съм го виждал безброй пъти и съм забелязал два фундаментални модела, стоящи в основата на поведението на мъжете и жените. При първите е себедоказването, постигането, изтъкването. При вторите е търсенето на внимание. Тези модели са заложени в гените ни и благодарение на тях сме го добутали дотук. В днешно време обаче не вършат особена работа, главно лежат и циклят. А както се знае от учебниците по земеделие, в тази поза трудно се работи. Това, драги приятели, е проверено от опита. Когато попитали Нане защо копа седнал, той отвърна, "Еми пробвах легнал, ама не става."

В коня на този текст може да се каже, че да си зряла личност означава да надраснеш биологичните инстинкти и нагони. Ако пък надраснеш и социално-културните обусловености и стереотипи, се превръщаш в презряла личност и падаш от дървото на безсъзнателното живеене (ставаш съзнателен и контролиращ се човек). Следва период на ферментация (вътрешна трансформация), а при късмет и на дестилация, което води до развиване на качества (пивкост и опиянителност), правещи живота на околните по-вкусен и весел.


Тагове:   мъдрости,


Гласувай:
9



Следващ постинг
Предишен постинг

1. nav - Бележка
25.10.2012 09:01
Преувеличил съм малко образа на Пепи, за да втаса текста, така че да не се приема биографично, а по-скоро алегорично.

:)
цитирай
2. swan16 - И накрая следва процеса на отлеж...
25.10.2012 09:21
И накрая следва процеса на отлежаване, които мисля е от същественно значение за едно качествено питие.
И да отбележа, че има една много малка група жени, които искренно се забавляват с такива напъни като на лирическия герой, но устояват на всяка атака и просто безкрайно се наслаждават на слуващото се и гледат до къде може да стигне един мъж в опитите си да впечатли една жена. И колкото повече власт, ум и възможности има един мъж толкова по-настървена и увлекателна става играта.
Тази игра е изключително забавна за страничен наблюдател и безкрайно забавление за участничката в него. А за участника мисля се превръща в една утопия...:)
цитирай
3. nav - swan16
26.10.2012 09:06
Вярно, отлежването е важно.

Относно играта, хубаво е, когато двама души се завъртят в игра като в танц. Но за гореспоменатия тип мъже това не е игра, а форма на обсесия. Хубаво е, че има жени, които излизат извън стереотипа и могат да се забавляват с такава ситуация.

Поздрави :)
цитирай
4. lava - малко или повече встрани от темата
25.11.2012 12:48
Стоя на спирка... двама осемдесетгодишни се карат и аз скачам в първия автобус... там попадам на други двама осемдесетгодишни старци... и те се карат. Жената съска и методично щипе дядото (вижда се, че едвам се удържа да не го цапардоса). Тя скача и отива на другия край на автобуса. Слизам. Вече в моя си автобус бабата е вътре, а дядото отчаяно блъска, за да го пуснат да влезе (позабавил се е)... отварят му и той сяда зад гърба на бабата. Тя отново скача и отново се запилява в най-далечния край на автобуса... той пак бавно и тромаво след нея. Аз щастливо слязох. И се замислих колко усилия трябва да положи човек, за да я докара до там, че за осемдесет години да постигне ментална възраст едвам 3 години, мда... 3 години ферментация и цял живот отлежаване:)))
цитирай
5. nav - хаха
26.11.2012 22:18
Добър пример, то нашето общество е базирано на отлежаването. Малко хорат имат за цел да се развият ментално и да съзреят като личности.

:)
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: nav
Категория: Изкуство
Прочетен: 2358047
Постинги: 319
Коментари: 2999
Гласове: 8046
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031