Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
09.06.2007 16:18 - защитна реакция
Автор: trevistozelena Категория: Лични дневници   
Прочетен: 3559 Коментари: 15 Гласове:
0

Последна промяна: 18.03.2009 15:52


     Върна се много за кратко в розовата й стая. Беше късен следобед, навън валеше безумно, а той се обади да попита дали е удобно днес да се върне. За малко и празен.
      Можеше. Но, ако купи някаква водка и портокалов сок. Най-сигурното нещо, което тя знаеше за себе си беше, че винаги ще му позволява да се върне. Защото просто не можеше иначе.
      Освен за водката, го помоли и за поне час и половина. За час и половина и даже малко повече успя да изпуши цигара, да си вземе душ, да изпуши цигара, да изсуши дъжда от косата си, който я беше залял малко по-рано, да си направи кафе, с което да изпуши една цигара, да изглади ленената рокля и после да я намачка, сядайки да изпуши цигара.
      След още една цигара той се върна. Не можа да го погледне в очите, докато влизаше. Прииска й се да се притисне в него, както преди, когато го посрещаше, но и двамата се чувстваха леко неловко.
     След минута все пак нещата се върнаха, както обичайно. Докато тя се бореше да отвори водката, човъркайки с ножа, той се наведе към нея и я гушна. Попита го дали не се страхува след всичко, което му е направила и при положение, че е с хладно кухненско оръжие в ръка. Не, не се страхувал. Разсмя се. После я вдигна, притисната към тялото му и съвсем като дете грижливо я постави на високия стол до барплота. Съблече я. Откри синята връвчица на тампона, каза, че няма значение. Тя започна да се бори с копчетата на ризата му. Едва ги разкопча и зарови глава в голямото му тяло. Обожаваше да го прави - толкова малка се чувстваше с него, за нея не съществува по-силно усещане.
        Без да се отлепи от тялото му, се прехвърлиха на дивана. Докосваха се. Прегръщаха се. И се целуваха. И се облизваха, спомняйки си вкуса на другия. И свършиха така.
       После ролите се смениха. Изчезна познатото. Преди тя беше малко срамежливата, сега той изглеждаше притеснен. От нейната реакция. Вероятно защитна реакция. Говореше цинично. Леко надсмивайки се над някакви измислени негови правила, които всъщност далеч не й изглеждаха абсурдни, но нямаше как да го каже. Легна напреки на дивана, качи краката си на облегалката и се втренчи в него, поставяйки глава в скута му. Не искаше да звучи хладно. Звучеше ужасно хладно. Проклета защитна реакция. Той беше празен. Към всичко. Тя знаеше, че и към нея. Следователно, можеше ли да си позволи да не се предпази? Явно не. А сега си мисля, че можеше и че тя е отвратително страхлива.
       И после пак се любиха. И пак така, не съвсем наистина, но преградата падна отново. И беше невероятно хубаво, че се взираха един в друг. Той обича да я гледа. Но малко се изненада, че тя беше станала много по-свободна, отколкото преди време. И вероятно си помисли, че друг я е научил да бъде толкова чувствена и може би даже малко се натъжи. И си прошепнаха няколко тайни неща.
      А след това той седна на ръба на дивана и изпи много водка, докато тя го прегръщаше, притисната към гърба му и се съгласяваше, че всичко е трябвало така да се случи, както се беше случило. Защото и без това щом така се е случило, значи иначе не би могло. И после нея пък я хвана единствената чаша водка с портокалов сок и каза страшно много глупости, които никога нямаше да си прости. Но пък се чувстваше силна, че може да говори с този празен тон и дори й мина през ума, че тя не е себе си. Някакъв глас говореше мъдро и назидателно, докато тя само искаше да го целува.
      Сетне пожела да са на тъмно и изгаси лампите. Когато пак го прегърна, си помисли, че изглеждат малко комично. Голям много силен мъж, едва обхванат от някакъв костелив дребосък. Лаурел и Харди, странно вкопчени един в друг. И пак се почувства чуплива.
         -Знаеш ли кое мислех, че няма да ти простя?
         -Кое?
         -Онова, че преди всичко да започне ти ми каза да не се страхувам и да спра да се предпазвам толкова.
         -Ами...бъди сигурна, че всичко ми се върна. Двойно.
         И после тя се сети, че му е пожелавала да усети някакъв супер горчив вкус.И наистина е искала да го види нещастен. И се почувства ужасно глупава и по някаква смешна причина виновна. Притискаше се в него в неопределени опити да го успокои, а онзи глас продължи да напада (защитната реакция. Пак).
         -А помниш ли, когато плаках от страх, а ти ме питаше какво толкова, да не би да усещам, че свършва света?
         -Е, свърши ли света?
         -За мен не. И за теб няма да свърши. Но какво ще отговориш, ако сега аз попитам - е, да не би да е свършил света?
        -Не знам, но много боли.
         -А дали си спомняш, когато ми каза, че съм ти била върнала смисъла?
         -Ти ми върна смисъла тогава.
         -Да, ама ти ми го отне. Мислех, че това е ужасно нечестно.
         -Било е.
         -Не е било. Защото никой на никого не дава смисъла, нито му го отнема. Това са глупости. Игра на думи.
           И после той плака, а тя щеше. Но имаше защитна реакция и в крайна сметка настройката й си свърши работата и тя продължи да говори толкова жестоко, че после й се повдигаше. И единственото сигурно нещо беше, че го обича точно толкова, колкото злобни бяха думите й



Тагове:   sex,


Гласувай:
0



Следващ постинг
Предишен постинг

1. lemonpie - Хм,
09.06.2007 16:45
почти като да обичаш на инат, да те боли до смърт, да се опитваш да спреш любовта като нараниш другия, но в крайна сметка убиваш част от себе си... а дали си струва, не знам.
цитирай
2. trevistozelena - lemonpie
09.06.2007 16:47
не си струва
цитирай
3. lemonpie - ***
09.06.2007 16:50
Знам, на мен ли го казваш... все едно се видях в огледалото. Само че стаята беше синя.
цитирай
4. trevistozelena - lemonpie
09.06.2007 16:55
може би така ти се струва, винаги е била обречена ситуация.
по скоро е като да се инатиш обичайки, отколкото да обичаш на инат. не знам кое е по-гадно. но страшно със сигурност е
цитирай
5. lemonpie - И в двата случая
09.06.2007 16:59
е игра на думи, но всъщност си остава празното и жестоко усещане, че не можеш сам да си простиш.
цитирай
6. nait - Знам, че ще прозвучи грозно, но това ...
10.06.2007 11:45
Знам, че ще прозвучи грозно, но това си е мазохизъм. А се е случвало на всеки от нас
цитирай
7. trevistozelena - nait
10.06.2007 12:30
по принцип имам такива уклони (мазохистични, ай мийн), но не, в случая не мисля. просто много вълнения, при това объркани
цитирай
8. boyoto - Ей че забавно -
10.06.2007 13:49
да прочета нещо, което ми е толкова познато. Все едно е било вчера.
цитирай
9. trevistozelena - бое
10.06.2007 23:55
ти пък къде намери аналог? помня, че при теб ситуациите бяха далеч по-различни
цитирай
10. sulla - Зареди ме с оптимизъм!
13.06.2007 21:28
Погледнах се през очите на героинята в разказа и открих все още неизчерпан смисъл в своето, иначе стегнато, 130-килограмово тяло!...
цитирай
11. анонимен - Не е лощо да обичаш на инат, нито да се ...
14.06.2007 19:00
Не е лощо да обичаш на инат, нито да се инатиш обичайки, не толкжова страшно да приемеш обратно някой който те е наранил, а да те е страх да не те нарани пак е най-нормалното. Страшното е ако го приемеш просто от любоптство (да видиш какво ще стане в следващия епизод) за да установиш, че вече не ти нужна защитна реакция, защото вече си престанала да чувасвстваш...
цитирай
12. анонимен - ljubopitno
15.06.2007 14:23
Tuj loshija losh demon li e ili ne savsem? :)
цитирай
13. trevistozelena - sulla
16.06.2007 01:45
сула, сула... като че ли не са ти казвали, че голямото мъжко тяло създава страшно приятно усещане. особено за дребни жени, които имат склонност да се скрият в нещо сигурно.
но е относително. чувствам се прекрасно и с 60 килограмов мъж, който мъничко ми убива, но също създава усещане за..(колебая се между стабилност и нежност - да останат и двете). с други думи - въпросът е как въздействаш
цитирай
14. trevistozelena - анонимен 11
16.06.2007 01:49
не ме е страх да не ме нарани, защото си свалих защитните реакции. страх ме е от други неща, но ще изпадна в супер подробно обяснение, което не е нужно.
любопитството е последното, което мога да изпитам към него. съвсем не съм престанала да чувствам - това със сигурност ми стана ясно
цитирай
15. trevistozelena - анонимен12
16.06.2007 01:52
точно той е
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: trevistozelena
Категория: Лични дневници
Прочетен: 3007539
Постинги: 345
Коментари: 4670
Гласове: 16103
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930