Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
22.03.2009 23:59 - голямото разочарование
Автор: trevistozelena Категория: Лични дневници   
Прочетен: 10652 Коментари: 55 Гласове:
0

Последна промяна: 23.03.2009 11:22

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg

ще бъда кратка, но затова пък бясна. 
току-що стоически издържах два часа и нещо пред вечния лузър БНТ и изумително досадния финал на "голямото четене". не от мазохизъм, а от любопитство кой все пак ще се окаже романа нъмбър уан в бг. топ стотицата ми направи добро впечатление, топ дванайстката също, затова бях решила, че класацията е смислена. отдавна исках да пиша нещичко за нея, дори си направих тест имам ли право да се изказвам по въпроса (идеята ми беше, че ако човек не е прочел поне 50 от книгите в топ 100, просто няма логика да коментира кампанията и резултатите й). личният ми резултат е 72 прочетени призьори и 13 непрочетени, поради впечатления за какво става въпрос и субективно убеждение, че не си струва усилието. ениуей, това не е толкова важно.
важното е, че БНТ за пореден път претупа нещата, при това без основание. при очевидния интерес към "голямото четене" можеха да се понапънат, за да направят и дискусията ако не забавна, то поне смислена. явно и средства не са липсвали (чуха се разни слухове по въпроса), така че нямат оправдание за тоталната досада в студиото. сред защитниците успях да преброя четирима мислещи - Андрей Слабаков, Любен Дилов,  Иван Кръстев и човекът, който бранеше "майстора и маргарита"; един ерудит, за съжаление загубил отдавна способността да мисли разбираемо и за самия себе си (това е тежката прокоба на неконтролираното трупане на цитати и предозирането с интелектуален багаж) - гого лозанов и едно свястно момче - умопомрачен толкинов фен, на което не запомних името. останалите - бога ми....!!!!.... не допусках, че някой може да покани толкова посредствени хора да говорят за книги. клише до клишето и глупак до глупака. на фона на ентелектуалните защитници дори инфантилния министър вълчев ми заизглежда някак умен, начетен и убедителен. Фреди Фосколо, за когото незнайно защо имах убеждението, че е човек на ниво, всъщност се оказа тотален идиот. пълен. кошмарен. няма такъв човек...
като цяло два часа слушах канонада от идиотизми, ръсени в неусвест - "човек трябва да прочете еди коя си книга, ако иска да разбере себе си" (ау!), "към края на романа дантес разбира, че това което прави не е много правилно" (ай!), "еди коя си книга е многопластова и живее извън сюжета си" (ай, ай, ай!!!).
водещият пък просто трябва да се гръмне. за динамика на разговора не си струва да говорим, но все пак биваше да зададе поне един смислен въпрос. два часа са достатъчно време да измислиш нещичко, ей така, от кумова срама...
иначе напълно съзнавах факта, че личният ми фаворит "100 години самота" никога няма да излезе на първо място. нямам чак такова доверие във вкуса на сънародниците си, пък и си знам, че това не е книга, която се схваща лесно от средностатистическия човечец. и с "майстора и маргарита" е така, макар че по отношение на нея съм срещала изумително количество хора, склонни да се дуят, че разбират за какво става въпрос, без да са издрапали до средата й, естествено.
и още нещо. така и не се убедих, че защитничката на моята книжка - севда шишманова, наистина някога е прочела "100 години самота" докрай. склонна съм да повярвам на искреното й признание за онзи път, когато я започнала, обаче по едно време решила, че й е нужна почивка и заебала книжката, вероятно с цел духовна медитация. не мога да разбера единствено защо, след като си тъп, правиш отчаяни опити да се докараш някак възвишен. както и да е - филмчето й за "100 години самота" щедро ми разкри колумбийски улици, колумбийски девойки и въобще - колумбийски колумбийци, но така и не схванах препратката към романа. допускам, че и тя ще да е била поне толкова възвишена, колкото самата севда...
принципно нямах нищо против на първо място да излезе бг-роман. стига да е на димитър димов обаче. "тютюн" и "осъдени души" гарантират добър вкус - факт. 
но да вземете да ми класирате "под игото"...... бога ми! ами това е върхa и дъното на посредствеността. вазов е човекa с наистина голям късмет сред родните драскачи (дори и недялко йорданов не може да се похвали с такъв). човекът, нацелил времето да пробута възможно най-елементарен стил на възможно най-голяма маса фенове. не е виновен той - толкова си е можел. идеология, екшън, черно, бяло, гордост, ценност, ала-бала - чудесно за отчаяни хора без претенции. и адски неуместно за човеци от 21 век. клишето "патриарх на бг литературата" е следствие от страха някой да се осмели да намекне, че всъщност в цялата конвейерна продукция на вазов просто няма и доза художествена стойност. това е истината. но си мислех, че в едно анонимно гласуване инерцията все пак може да бъде преодоляна. стига да гласуваха четящи хора с някаква елементарна представа за стойност и качество. ама явно не са.
както виждаш, много ме е яд




Гласувай:
0



Следващ постинг
Предишен постинг

1. amellie - Не знам дали имам елементарна представа за стойност и качество,
23.03.2009 00:06
но повече от веднъж съм чела "Майстора и Маргарита", затова те моля да коригираш пълния член ;-) Какво да се прави -- няма пълно щастие!
цитирай
2. trevistozelena - амели
23.03.2009 00:08
коригирам
цитирай
3. dressy - подкрепям,
23.03.2009 00:16
абсолютно си Права!
цитирай
4. zezo - Не гледах финала на това. . . нещо, ...
23.03.2009 00:43
Не гледах финала на това... нещо, чак сега погледнах в сайта на Бнт какви са резултатите. Честно казано не разбирах как може "Под игото" да се класира до финала, но предположих, че все пак има някаква бройка читатели, които заедно с разни пишман "патриоти" са я избутали дотам. Но да я обявят за най-любима книга на българите и то при положение, че сигурно 80% от тях са я чели само веднъж и то защото беше задължителна в училище - айде моля ви се. Да не говорим, че последните две поколения поне даже не си дават зор да я четат, ами тичат във видеотеките да я гледат филмирана. И пак казвам - не защото им харесва, ами защото в училище я изучават.
За мен любима книга е тази, която ти доставя удоволствие и затова я препрочиташ много пъти. За мен такива са например разказите на Чудомир или "Пътеводител на галактическия стопаджия". Ще ме прощават патриотите, дето насила зорлем избраха "Под игото" за N1, ама това не е такава книга.
цитирай
5. анонимен - Това ми звучи
23.03.2009 00:59
като писано от журналистка :)
Отегчена до смърт журналистка :)
Бясна ...
Поздрави!:)
цитирай
6. trevistozelena - дреси
23.03.2009 01:39
цунк:)
цитирай
7. trevistozelena - zezo
23.03.2009 01:41
това е същият онзи патриотизъм, дето е любим рефрен в песните на слави...примерно. по инерция, супер псевдо и тотално нелогичен
цитирай
8. trevistozelena - sartorium
23.03.2009 01:44
я, какъв усет! :-РРР
абе никаква журналистка не съм, ами горд писач на алабализми (което ме кара да се самоуважавам все по-силно и неконтролируено) :))))
но пък наистина съм бясна. тоест, бях. минава ми бързо:)
поздрави
цитирай
9. анонимен - :):):)
23.03.2009 01:54
Няма нищо лошо в неконтролируемото самоуважение.
И аз съм се целувал сам :):):)
Хубаво е ,че (ти) минава бързо :)
Ала - бала !:)
цитирай
10. rudebox - споделям
23.03.2009 09:28
споеделям част от бяса.. относно Вазов.. готин е (за времето си и тогавашната "конкуренция", ако е имал някаква).. но не е виновен той, както казваш, за плиткоумието на масата сегашни "читатели", ако има такива...
цитирай
11. анонимен - Приемам отчасти аргументите на автора на постинга.
23.03.2009 10:00
Отчасти, защото лично за мен е недомислица самия формат"Голямото четене". Поставени в тези условия\да подреждат романи по подобие на сгради, дрехи и т.н произведения на човешкото въображение\
читателите правят каквото могат:) В този ред на мисли всеки роман, посочен за номир 1, щеше да има същата съдба на "Под игото".
За мен ще бъде интересно да споделите Вашите подови за романа "Сто години самота", за да мога да усетя текста през Вашата чувствителност. Това е смисълът на изкуството, а не някаква класация:)
Любопитно е сега как ще измерят колко точно е нараснал интересът на българина към четенето:(
Поздрави,trevistozelena!
цитирай
12. sisithebest - с теб съм
23.03.2009 10:02
не мога да повярвам, че Под Игото спечели... това си е направо ... не знам.. ужас... моя личен фаворит беше Железният Светилник... но за жалост остана на 4то място... а Малкият Принц... нищо против българските автори, но пето място за тази велика книга си е малко несериозно... как да е... мое мислене.
цитирай
13. brumbrumm - Аз също бях за Майстора и Маргарита
23.03.2009 10:29
а снощи бях повече от потресена, заради тоя смехотворен финал...кво да говоря, още ме държи яда
цитирай
14. razcvetnikov - ...
23.03.2009 10:37
Taка и не разбирам какво точно си очаквала ?
Събрали са се някакви "авторитети" и повтарят и поентват едни същи простотии. Всъщност... нищо ново под слънцето.
Коя книга била номер едно !?
Смата идея за такава класация е идиотска по своята същност. Всеки автор и всяка книга разкрива най-разнообразни концепции, гледни точки, протиовречия за живота и т.н. и т.н.
Аз не мога да кажа например дали например "Идиот" е по-добра от "Един живот". Просто класиката е класика и тя не търпи сравниене, защото всяка гледна точка тук е субективна и не би могла а да бъде нито правилна, нито грешна.
цитирай
15. stone - аз пък ги докарах до 68
23.03.2009 11:04
ама то имаше там разни хари потъри и други такива...
от всички в стоте най-любимата се колебая между името на розата и любов по време на холера. сто години самота е твърде шантава, за да ми е любима.
иначе по принцип най-най-любимата ми е друга, но нея я нямаше между стоте.
и под игото, колкото и да се гордеем с дядо вазов, определено не е върха на сладоледа.
цитирай
16. krotalka - Целите са постигнати!
23.03.2009 11:04
1. Някой или някои са си напълнил джобовете от тая инициатива.
2. Дава се храна за спорове и скандали.
Сега ще се развихрят дискусии, ще се заглавичкат мислещите в безсмислен спор и няма да им остане много време за друго.
Хляб и зрелища. Е то хляба недостига, но зрелища предоставят в излишък.
цитирай
17. trevistozelena - rudebox
23.03.2009 11:09
аз все пак си мисля че има такива. обаче не са гласували
поздрави:)
цитирай
18. анонимен - Всъщност
23.03.2009 11:18
целта на занятието беше именно не литератори да участват като застъпници, защото става дума не за литературоведска оценка, а за любима книга.
Иначе си права: много от застъпниците бяха под всякаква критика. Най-жалък бе Палми Ранчев, който явно изпълняваше поръчка.
цитирай
19. trevistozelena - анонимен 11
23.03.2009 11:49
според мен идеята е...забавна. или поне не е лоша. аз си мисля, че всеки човек си прави някакви подобни класацийки от време на време. ако пък не си прави - нека да пробва, даже може и себе си да изненада в някой момент:)
за "100 години самота" - тя остана любимата ми книга в дванайсетицата. иначе най-велика за мен си е "лолита". обаче, да кажем "100 години самота" ми идва на второ място. доводите ми са, разбира се, че "това е едно многопластово произведение, препращащо читателя в други измерения" (бръмммм...бъзикам се:))))
ами вероятно основният ми довод е, че обожавам стила на маркес. просто няма такъв писач (като изключим женската му версия - алиенде, която все пак е просто имитатор. но пък много добър имитатор - прави й чест). магическият реализъм като цяло е зверски велика идея, но повечето писачи, който се пробват с него, имат навика да злоупотребяват и всъщност бързо стигат до безсмислици. маркес вкарва много успешна ирония, лекичък цинизъм (специално спрямо героите на "100 години самота") - това са нещата, които наистина са в състояние да ме трогнат като читател. ако трябва да съм честна, сюжетът на "100 години самота" дори не ме вълнува особено, или ако ме вълнува, ме вълнува моментно - някак си самата книга не ме задължава да го запомня. в "любов по време на холера", примерно или в "за любовта и други демони" не е съвсем така - там и историята си има значение. но в "100 години самота" разказванОто е само бекграунд на разказванЕто. и си мисля, че това може да направи една книга наистина велика. просто някак си ми освобождава съзнанието, предполагам, че това може да се нарече и "въздействие"
цитирай
20. trevistozelena - sisithebest
23.03.2009 11:53
ами да, всъщност изобщо не трябваше да се стига до разграничаването българска - чуждестранна книга. щото си е излишно, оттам дойдоха недоразуменията. драгият зрител пак го изби да се прави на патриот, а като го избие веднъж натам, всяка мисъл, довод и обосновка остават тотално без значение. така де - човек не може да е честен, нежели пък обективен, като го тресне псевдородолюбието
цитирай
21. trevistozelena - brumbrumm
23.03.2009 11:54
четох в блога ти - много ми хареса и твоя зверски яд:)
поздрави!!!
цитирай
22. trevistozelena - razcvetnikov
23.03.2009 12:01
абе идиотска е, ако я вземеш твърде насериозно. както беше представена и както всъщност явно и аз съм я приела, щом се гневя така самоотвержено:)
по принцип е забавно - вече писах някъде. ей така - правиш си свои някакви съпоставки, списъчета и тн, понякога дори си се изненадваш от себе си:)
но си прав. и аз не бих могла да кажа коя е любимата ми книга на Алиенде или на Ремарк, или на Достоевски. даже и между "осъдени души" и "тютюн" никога няма да стигна до споразумение със себе си коя е по-велика. може пък затова да не е спечелил Димитър Димов. ако в 12-ицата беше останала една негова книга, със сигурност щеше да излезе преди антон дончев, но не знам дали би преборил патриотичното скудоумие. щото, каквото и да си говорим, при димов няма и дозичка типична българщина:)
цитирай
23. trevistozelena - stone
23.03.2009 12:04
хари потър е зверски велика книга!!! тоест - и седемте. замислих се, че ако беше прочел поне една от тях, щеше да ги докараш до 69 :) така че помисли пак, преди да я низвергнеш
цитирай
24. trevistozelena - krotalka
23.03.2009 12:05
ами може и да има нещо такова. за паричките и разни "големи плюскания", вместо "големи четения" вече се чу, но, честно казано, това не ме вълнува чак толкова. в смисъл че е нормално все пак
цитирай
25. trevistozelena - parasol
23.03.2009 12:09
палми беше гъгнеща трагедия, но пък така живописно наподоби селска пръчка, как да го плюе човек....
права си. гига дразнещо е някакви псевдо литератори и още по-псевдо интелектуалци да ми обясняват стойностното и нестойностното. най-дразнещо все пак беше, че НЕ МОЖАХА да ми го обяснят, извън обичайните клишета, достойни за домашна работа на петокласник
цитирай
26. анонимен - Хмммм,
23.03.2009 12:09
имаш претенцията за добър вкус и много прочетени(а и разбрани и усетени) книги, но стила ти на изразяване е неприемлив и показва ниска култура и излишно парадиране. И не мога да си обясня защо след като българският език е толкова богат използваш чуждици, който дори не си написала на латиница (примерно "нъмбър уан в бг"). Това някаква нова мода ли е? Или така показваш интелект ... С голяма лекота даваш оценка за другите - приятелски съвет първо погледни себе си. Отстрани е грозно и при все че съм на близко до твоето мнение ми стана неприятно как си го описала. Поздрави!
цитирай
27. trevistozelena - анонимен 26
23.03.2009 12:19
не е нова мода. в смисъл - отдавна е, не знаеше ли???
използвам чуждици, защото българският език едва ли би бил "толкова богат", ревностно отричайки чуждиците. стила си нямам намерение да оправдвам - пиша, както ми е удобно и по начина, по който мисля, не намирам за нужно да позирам, за да впечатля ретро настроени превземки, четящи блога ми с ника си, но пишещи коментари под удобното "анонимен". има едно поле статистика - общо взето е красноречиво:)
между друго, имам достатъчно фенове, така че не съм убедена в любезно поднесените забележки.
поздрави!!!
цитирай
28. анонимен - Голям майтап е това смехотворно възмущение.
23.03.2009 12:28
Хм,"драга ми, Венето" вий очевидно не сте чела "Под игото", но това не е същинската беда.
Голямата беда е, че не сте чела и останалото. За "Сто години самота" съм съвсем сигурен.
И откъде това самочувствие да съдите другите?
Направете си едно пролетно почистване на дущицата, ще се почуствате по-добре и не толкова предсказуемо бясна.
цитирай
29. sparhawk - Не съм съгласен
23.03.2009 12:41
че "Под игото" е посредствена книга. Припомнете си кулминацията на въстанието - Черешовото топче. Вазов пише, че хората помислили, че Боримечката пръднал, макар и с по-изискани думи. Това посредствен, патетичен автор не би го направил :) Книгата си е много хубава, четивна е и наистина има огромна сантиментална стойност за българите, така, че съм доволен, че спечели, макар като заклет фентъзи фанатик гласувах за седмия Хари Потър в първия етап и за Властелинът на финала. Но изобщо не съм недоволен от победата на "Под игото". Освен това важното в такава класация е да се говори за книги. Самата класация е нещо като екстра.
цитирай
30. анонимен - с този си цитат си правиш меко казано ...
23.03.2009 14:16
с този си цитат си правиш меко казано мечешка услуга: "между друго, имам достатъчно фенове, така че не съм убедена в любезно поднесените забележки."

не е въпрос на чест колко фенове имаш или колко критики си отнесла. това не е конкурс и демонстрация на лични качества, ЕнтЕлегентност и остроумие. споделяш личната си гледна точка - добре, но е разбираемо да има хора, които да са на друго мнение. иронията и обидата, с които се опитваш да подминаваш критики не ти правят чест, даве напротив. все пак и критиката move да бъде градивна.

както сама си посочила (и си противоречиш) това е конкурс, който е строго базиран на лични предпочитания. очевидно твойто мнение се разминава с това на \ъсредностатистическия човек\' (обовавам го този етикет), но място за бяс няма...въпрос на вкус казало кучето и си облицало гъза (има и други вариации)

прави ми впечатление, че хората, които отричат Вазов са много по-посредствени от тези, които средностатистически го четат и оценяват. Не отричам,че стилът му е тромав и труден за четене на места, но един автор трябва да се разглевда от много страни. Все пак вие оценявате ли това, което той е направил за своите сънародници - като позиция, като послание, като труд. Той е дете на времето си, днешните дни не биха позволили подобен автор. Изобщо ситуацията е малко по-комплицирана ;)

изобщо тази тема е строго обективна. Съгласна съм за Маркез, но например Алиенде за мен е една неподправена графоманка, която просто блъска неща в книгите си от велание да запълни място. Нещо като филм на увасите, където почват с над 20 героя, за да има кого да убиват през следващите 30 минути докато не останат само героя, героинята и евентуално черния пич :)

На мен лично в личната класиация са ми хора като:
Marquis De Sade
Immanuell Kant
Friedrich Nietzsche
Antonio Porcchia
Gustav Le Bon
Charles Bodler
Viktor Suvorov
Antoan La Vey
Charles Lutwidge Dodgson aka Lewis Carroll

всеки от тези автори за мен има невероятна стойност не само поради идеите, които са излагали и факта, че наистина трябва да се ползват мозъчните гънки, за да ги осмислиш, но и причината е донякъде в това, че повечето от тях са носели етикети, поставени им от обшествата, които са представлявали поради неразбирането на изразните им средства. Колко човека свързват Маркиза с нещо гнусно, отблъскащо и неморално? А колко хора са го чели и знаят какви дружки идеи относно църквата, дървавата и обществото вкарва мевду пълнева от порно?
За колко хора Алиса в страната на чудесата е дестска книвка? А колко хора са способни да забелеват мновеството препратки към меко казано не-детски действия и ситуации?

та, както казах - върпос на вкус. място за недоволство няма :)
цитирай
31. trevistozelena - анонимен 28
23.03.2009 14:17
ама и твоето смехотворно възмущение си го бива:)))) много си забавен. наистина:)
цитирай
32. trevistozelena - анонимен 30
23.03.2009 14:20
цитирам те "очевидно твойто мнение се разминава с това на \ъсредностатистическия човек\' (обовавам го този етикет), но място за бяс няма..."
няма място за бяс, разбира се, дори ми прави чест. иначе спрях дотук, не ми се четеш докрай, досади ми. вероятно е от отегчителния ти стил:)
цитирай
33. trevistozelena - sparhawk
23.03.2009 14:26
ами въпрос на вкус в крайна сметка. но се подписвам под твърдението, че около 80% от гласувалите за "под игото" въобще не са правили някакви съпоставки, камо ли мисловни напъни или преценки. избор-рефлекс...щото така "трябва"...
цитирай
34. ianchefff - моята
23.03.2009 14:43
книга номер едно (като изключим Достоевски) е "Кланица 5".
Колкото толкова.
:)
цитирай
35. анонимен - С едно съм съгласен - "Под и...
23.03.2009 15:04
С едно съм съгласен - "Под игото" не може да бъде любим роман на българите в 21 век. Всичко останало от статията описва авторката й като претенциозна надувка, опитваща се да се представи като много начетена и познавачка на нашенската народопсихология. По-кротко, жено, толкова надуто че чак...тъпо, тъпо
цитирай
36. trevistozelena - ianchefff
23.03.2009 15:10
и толкова колкото:-Р
обаче...защо изключваш Достоевски??? м?
цитирай
37. trevistozelena - анонимен 35
23.03.2009 15:12
м да... айде чупка сега:)
цитирай
38. borjanmljakov - След мнението на парасол най-тъпо е това на янчо янчеф от града на Жан Виденов
23.03.2009 15:16
.
цитирай
39. ianchefff - trev,
23.03.2009 15:48
изключвам го, щото е над всички.:)

боряне,
за съжаление обаче, за теб не може да се каже същото. Ти си най-тъпият блогер. Няма по-тъпи от теб. Имаш конкуренция, но засега държиш 1-вото място...
:)
цитирай
40. ianchefff - а и да се похваля,
23.03.2009 15:49
в съботния труд ми пуснаха 1 разззказззченциииииаааааааахахахах:)))))))))))
цитирай
41. анонимен - Тревистозелена,
23.03.2009 15:53
смяташ ли, че изтривайки коментара ми ще станеш по-малко грозна?

ПП Хаха...пуснах и обидна статия за грозницата Тревистозелена :-)))
цитирай
42. sparhawk - по принцип
23.03.2009 16:48
за една дама не се говори така, но това сигурно са остарели или фентъзи ценности. Както и да е - по темата. Сигурен съм, че много хора са гласували по навик за "Под игото", но това става за много книги и в много класации. Имам опит в подобни дейности и в това няма нищо страшно. За да има инерция, значи има и силен първоначален импулс :)
Поздрави!
цитирай
43. assssss - Тортила Флет на
23.03.2009 19:37
Стаинбек е моят фаворит.
цитирай
44. telescope - :)
23.03.2009 20:30
Съгласна, Тревистозелена :) А умопомраченият Толкинов фен го познавам задочно - Манол Глишев се казва :) Някак подозирах, че ми е познат :D
цитирай
45. trevistozelena - ianchefff
23.03.2009 21:57
еми яд ме е на теб...що се хвалиш чак днес, аз сега какво да направя...
цитирай
46. trevistozelena - sparhawk
23.03.2009 22:05
е, няма как да се докаже обратното - така или иначе вие печелите, дето се вика:)
във всеки случай, за мен си остава необективно. погледни процентното съотношение на коментарите за и против "под игото" под постинга ми(като, разбира се, можеш да изключиш тоталните инфантили). това е мнението на хора, които, ако не друго, поне със сигурност живеят в 2009г.
цитирай
47. trevistozelena - telescope
23.03.2009 22:06
мерси, поздравки:)
цитирай
48. ianchefff - оооо,
23.03.2009 22:33
еми я се успокой малко:)))
цитирай
49. strao - В истинският спор се ражда здравата караница
23.03.2009 23:00
Това е мотото на "Челюсти" по "Дарик". И, според мен, точно пасва на коментарите. Хайде да не се нападаме. Ако ние самите не се уважаваме... И искаме да бъдем уважавани ще трябва да се научим да критикуваме. И да носим на критики. Личният ми опит ме е научил, че когато една жена е бясна... трябва да я слушаш... и да мълчиш.
Няма да забравя какво ми каза една възраста жена преди много време - Моето момче. С жената трябва да се отнасяш както към котката. Гали я само по косъма. И тя ще мърка доволно. Но опиташ ли се да я галиш срещу косъма ще ти издере ръката.
цитирай
50. sparhawk - лично за мен
23.03.2009 23:10
е безумно да се спори за такава класация. Хора различни с вкусове всякакви. Според мен ако "Време Разделно" беше спечелило, воя щеше да е тройно по-голям.
цитирай
51. accuracy - О, за Вазов съм абсолютно съгласен, ...
23.03.2009 23:21
О, за Вазов съм абсолютно съгласен, страшно бездарен ми е, имал е късмет, че е бил първият.
цитирай
52. looklikerain - Такам
24.03.2009 09:42
Според мен водещият беше тъп. Филмчетата-отлични. Не виждам причина да имат нещо общо с книгата, все пак всички с претенции трябва да са ги чели.
Не схващам също защо да е важна тази класация-в крайна сметка, всички 12 са победители. На мен например ми е любим Екзюпери и не бих могла да му класирам нещата - намирам го кощунствено.
В БГ логично е БГ роман да победи. Аз лично бях за "Време разделно", но повечето българи са чели по 3-5 книги и едната е "Под игото". Така че не виждам какво толкоз се пенявите - на който не му харесва, да не гледа.
цитирай
53. mglishev - Я :)
28.09.2009 02:48
На какви неща попада човек, ровейки из нета. В кампанията аз бях застъпникът на "Властелина..." (е, чак пък да съм умопомрачен не знам, ама съм си фен ;) ). Това са минали неща, де, но тогава по моему Бойко Василев и Георги Лозанов се представиха най-добре с филмчетата и защитите си за "Железния светилник" и "Малкия принц". Останалите малко или повече не бяхме на ниво, а защитата на "Под игото" беше много слаба. Но това е то.
цитирай
54. анонимен - Ще пораснеш, ще разбереш...
29.10.2009 15:57
Понякога, само понякога, не е нужно да си многопластов, за да бършеш добре. Но ти си още толкова мъничка, толкова възторжено зелена си още, но ще пораснеш. Ивайла, по много голям вентилатор ги мяташ тия лайна, не мислиш ли?
цитирай
55. trevistozelena - анонимен55
29.10.2009 18:11
не мисля. не виждам големи вентилатори наоколо. георги лозанов ли? бойко василев? лузърът-водещ дето така и не успявам да му да запомня името....тенев евентуално??? да не е пък фреди фосколо? не не не ми духа отникъде честна дума:)
иначе е пределно ясно кои типажи съм намерила защо да харесвам
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: trevistozelena
Категория: Лични дневници
Прочетен: 3007092
Постинги: 345
Коментари: 4670
Гласове: 16103
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930