Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
26.02.2007 01:44 - не на безопасния секс
Автор: trevistozelena Категория: Тя и той   
Прочетен: 334562 Коментари: 120 Гласове:
2

Последна промяна: 18.03.2009 17:19

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg

    Това би могло да бъде началото на нова безумна кампания, но разбира се, не е. Просто смея да заявя личният си избор. Една от причините е, че ме дразнят кампаниите за безопасен секс. Не се правя на интересна, просто ми убягва смисълът, а ми се набива наглостта им. Ако става въпрос за информираност -ок, биха били полезни, но лично аз се съмнявам в съществуването на сравнително вменяем индивид, който все още не е наясно с функцията на презерватива. Всичко останало е някакъв смешен опит за манипулация. Плашещо успешен. 
     Дали избирам удоволствието пред безопасността не следва ли да бъде въпрос на лично мое решение? И на партньора ми, разбира се...по споразумение. Отдавна съм се научила да преценявам риска и удоволствието. Проста сметка - едното натежава. При мен по-голяма тежест има удоволствието. Следователно, уважавам повече мъже, които имат същия приоритет. Нямам нищо против феновете на презерватива, но не бих ги предпочела за мои партньори. Не съм повърхностна, съзнавам риска (който, при положение, че отказвам да използвам и контрацептиви, при мен е...как да кажа...двоен), но съм наясно и с усещанията си и предпочитам истинските. 
    Чувала съм митове за това как при жената нямало особена разлика между секса със и секса без презерватив. Е, от опит заявявам - разликата е осезаема. Избирам да усещам в себе си истинския мъж с неговия си релеф и топлина,а не изфабрикуваните чертички на някаква лигава гумичка. С аромат на ягоди, цитруси или ...ами гума...това е, даже и банановите съвсем неизбежно намирисват на гума и това като че ли е най-незначителния им порок. Сори, но безопасният секс е превърнал доста хора в малко по-бездушни циници. Чувала съм жени да заявяват, че ако разберат, че мъжете им им изневеряват биха предпочели да знаят, че го правят с презерватив. Сериозно? Той е с презерватив и семейната хармония остава непокътната? Ок, на следващият ден човечецът надява презерватива и тича при любовницата. И така изневярата някак е озаконена, а сигурността - подсигурена. И има дори доза истина в сценария. Защото с презерватив наистина се прави бездушен секс.
      Добре, хубаво е, ако има как, да свеждаш рисковете в живота си до минимум. Но няма ли значение и преценката на компромисите, които правиш? Фактът, че съм избрала някого за мой партньор не означава ли, че така или иначе вече съм поела известна доза риск - от обвързване, от изоставяне, от разочарование, от незадоволеност и бог знае още от какво? Колко емоции и истински преживявания е разумно да си спестя в името на безопасността? Съжалявам, но все още предпочитам да избирам живите усещания пред уюта на сигурността. Сигурно защото обичам живите неща....в това число и секса. Ама истинският, както аз си го харесвам и с човека, с когото знам, че се чувствам щастлива и много много жива. Презервативът е за хората без значение, за празните неща. Бих го надянала на някой вибратор, но не и на мъж, с когото наистина искам да имам нещо общо.



Тагове:   sex,   презерватив,


Гласувай:
2



Следващ постинг
Предишен постинг

1. thomas - Браво на момичето!
26.02.2007 08:08
Толкова рядко срещано мнение! Но пък 100% като моето ;-)

Всъщност и аз, подобно на Клинтън мисля, че онова с презерватив спокойно може и да не се нарича секс.

Нещо повече, струва ми се, че напоследък много, главно момичета, живеят именно с тази мисъл: че като го правят с презерватив, може да се счита, че нищо не се е случило. При това хем могат да се похвалят, че са го направили с еди-кой-си, хем вътрешно да си се усещат чисти, като че нищо не се е случило. И то наистина не е.

Няма ли го директният контакт, усещането просто няма нищо общо. За себе си гарантирам. И жени са ми казвали същото, което и ти - че и вие усещате разликата. Някои момичета обаче май просто не знаят разликата, защото цял живот са го карали "на сигурно" и просто се доверяват на агитаторите, че е все тая.

Най-лошото, което ни донася презервативът, е това, че днес секс се прави повече понеже е безопасно, отколкото защото сме се влюбили в някого.

Лично аз, понеже не обичам гумичките, никога не налитам на приключения "за една нощ", от което определено губя като бройка. Но пък със сигурност печеля от силата и качеството на емоциите, когато имам истинска връзка
цитирай
2. shro - А какво ще направиш,
26.02.2007 09:06
ако утре се окажете родители?
цитирай
3. анонимен - Ами просто...
26.02.2007 09:25
...ще си го гледат :-)
цитирай
4. andreytcho - Още една малоумна жена.....
26.02.2007 09:35
ДА Аз съм човека който го казва за теб !!! И тези кампании са направени точно за хора като теб, които не разбират защо се правят а слушат мотото на кампанията и си мислят че са над тези неща.

Тъй като съм голям ебач ще ти кажа че кондома не играе роля в секса, играе роля в живота.

И като сигурно си и руса, дай да обясня.

Аз ще те чукам без презерватив щото така искаш, но ако си курва каквато е много вероятно да си, и се чукаш и с други които ти казват че са чисти а не се откровени като мен, ти ЩЕ МИ СЪСИПЕШ ЖИВОТА.

И защо, защото нямаш въображение, не знаеш че не си толкова стегната че да ми чувстваш релефа на кура, за тази работа трябва мускулите да са ти безумно добре развити в тази част на тялото.

Такива жени като теб ме отвращават, АЗ АЗ АЗ

НЕ Е ЗА ТЕБ, ПРЕЗЕРВАТИВА Е ЗА ДРУГИЯ ЧОВЕК СЪЩО

@thomas - получил ли си реклама за уголемяване на пениса? ако си, възползвай се! тогава може да усетиш нещо и с презерватив.

Такива пък мъже трее да фанат спин за да разберат че са идиоти......
цитирай
5. анонимен - иванчо
26.02.2007 10:00
Какво да кажа...
Най-после някой да е осъзнал корпоративните интереси на презервативопроизводителите... То ако човек се замисли, в БГ на ден загиват от автомобилни катастрофи повече хора, отколкото за 10 години си отиват разболели се от СПИН... Абе всичко е лобиране и натиск от корпорациите... Човек като се сети какви ли не глупости бяха измислили - то не бе луда крава, то не бе птичи грип... Изкупиха им залежалите хапове, и мирясаха... И нали заводите за "гумички" трябва да бълват продукция - да развиваме световната икономика...
цитирай
6. анонимен - Andreytcho, ti si moja geroy
26.02.2007 10:00
Напълно съм съгласна Анрейчо, когато мога винаги използвам презерватив. А когато мога се получава:
1. Винаги имам, но свършват, кратно на 3.
2. Когато ходя на купон с чантата си, иначе трябва да се прибера в нас. Нямате си на идея колко малко са денонощните магазини с кондоми в СФ.

Това да използваш презерватив, не значи непременно, че правиш безразборен секс с непроверени партньори. Презерватива ни помага, не ни вреди!!!!
цитирай
7. estrella - Надявам се
26.02.2007 10:18
на никого от вас "неползващите" да не му минава мисълта "Нямаше ли да е по-добре, ако се бяхме пазили".

Такова поведение Е безотговорно - към собствения ви живот и към живота на този, чийто к** толкова държите да усетите цял и истински.

Стягай си влагалищните мускули, помага.
цитирай
8. thomas - Да правиш секс...
26.02.2007 10:28
без да имаш дългосрочни планове към човека, с когото си - ЕТО ТОВА е безотговорно. Другото е пропаганда.

А че има и хора, за които е най-важно "да не пропускат възможност да правят секс и да се покажат по телевизията", както беше казал един водещ - спор няма. За тях презервативите наистина са необходимост, иначе даже няма да разберат откъде им е дошло ;-) Не се учудвам и че техните усещания са притъпени дотолкова, че да им се струва все тая дали са със или без презерватив, а сигурно в общия случай и с кого са всъщност тази вечер :-)
цитирай
9. sis - Естрела го е казала
26.02.2007 10:35
нямам какво друго да добавя!
цитирай
10. анонимен - До анинимните празноглавци
26.02.2007 10:40
Алооо, анонимния разбирач!!! Ти знаеш ли какво е да си болен от СПИН, а? Е, аз имаХ такъв приятел, лека му пръст! Стана ли ти ясно?! Или имаш нужда от още разяснения?! Въобще няма да те уча, не си заслужава! Едно искам да кажа на теб и на "тревистозелената", дето търси силни и натурални секс усещания - дано сте по-далече от компания на мои приятели на щур купон, дано някоя моя приятелка или приятел не ви хареса, дано да не реши да си легне с някой от вас, дано не е толкова пиян или пияна, че да сглупи и да не си сложи "гумичката", дано, дано.... защото заради такива търсачи на релефи като вас хората умират! Дано спите спокойно!!
цитирай
11. thomas - Като гледам точно ти си анонимен...
26.02.2007 10:44
И вярвам, че и с такива обичаш да правиш секс. Виждам и че нямаш ясно изразен пол, та сигурно ти е и все тая и дали го правиш с мъж или с жена. Ама хора, разберете, те презервативите са точно за такива като вас! Никой не оспорва ползата от тях, когато не знаеш с кого си лягаш! Аз обаче оспорвам изобщо ползата от този вид секс, при който не знаеш кой точно е човекът до теб и с каква цел си с него ("защото ми е гот" не се брои за цел).
цитирай
12. andreytcho - харесва ми как ти thomas ме игрнорираш :)
26.02.2007 10:49
извинявай за разгорещения ми коментар по твой адрес, но просто ме влуди че си съгласен с нея. а тя е безотговорна кратуна - което и теб те прави такава по ако си съгласен.

можеше просто да кажеш че си съгласен, но само КОГАТО СИ ВЛЮБЕН, СЕ ОБИЧАТЕ, СТЕ СЕРИОЗНИ.

знам че знаеш че съм прав, иначе щеше добър спор да се получи, досега с теб не сме се почвали :))))

щеше да ти е първата загуба с нокаут



цитирай
13. filip - :))
26.02.2007 10:53
Кампании се правят за превенция на рисково поведение и част от инициативите са за безопасен секс. Да, правиш избора сама, не ти е нужен презерватив, когато си имаш един постоянен.... вееечен партньор :) Аз съм за презервативите :) За да не бъдем част от схеми и графики, които излизат от РИОКОЗ за полово предаваните болести :) Защото малко биха били хората на моя възраст, които имат постоянен и веееечен партньор :) И се радвам, че тези кампании стигат до мнозина и момчетата слагат тия "лигави гуимички" и стават "по-малко мъже" ;)
цитирай
14. анонимен - Личен избор
26.02.2007 10:55
С или без презерватив-въпрос на личен избор! Мене ме интересува по-скоро кампанията-ненужна както всички останали. Не е ли такава и "Не сте сами"? Да не говорим пък за "Пиратството ограбва"...
цитирай
15. andreytcho - хаха
26.02.2007 10:57
ебаси сравнението, този анонимчо 16 направо ме накефи.


да то ебането е същото като другите 2 неща.....

онези 2 кампании са безумни, докато за секса на 99% от хората им пука.
цитирай
16. filip - @ анонимен:))
26.02.2007 10:58
Е защо сте такъм песимист?
Дайте да отречем всички кампании. И когато тези по сексуално здраве отпаднат, да не се наложи да питаме учителките по биология за "ония неща", а те мислите да се червят и да казват много сте малки :)
Ми дай да махнем кампаниите :)
цитирай
17. mokka - Лошо, лошо
26.02.2007 11:01
мисли това момиче! Вярно, че зеленото е хубав цвят, ама защо така го опорочава?! Зеленото е цвят на хармонията, невинността на природата и т.н. Защо трябва да насилваме нещата с болести и нежелани бебоци?! Защо ще превръщаме такова приятно изживяване като секса в безпокйство от това дали ще ми дойде, дали да си направя СПИН тест и ред такива ...?!
цитирай
18. анонимен - Аз си направих тест, а вие???
26.02.2007 11:24
Аз си направих тест. А вие?

Не може всички да са толкова отговорни.

Ако искаш до края на живота си да съжаляваш за няколко тласъка мик на екстаз, продължавай.

Или да си лягаме само с медицинско, заверено 6 месеца след последния рисков контакт. Да отбележим, че дори и тогава няма гаранция.

цитирай
19. анонимен - Trevista, ti dosega kolko pati
26.02.2007 12:08
si zabremeniavala? shtot ne vijdam kak - dori i s edinstvenia i vechen partnior s idealno zdrave - niama da zabremeneesh sled kato ne samo kondomi , ami i drugi kontraceptivi ne polzvash? interesno mi stana prosto, za kakva civilizacia i semeino planirane i drun-drun govorim kato horata go karat na gol seks :-)
цитирай
20. thomas - Ако това ви е цивилизацията...
26.02.2007 12:20
май вече сме отишли отвъд нея ;-)
цитирай
21. анонимен - zabremenqvaneto e nai-malkiq p...
26.02.2007 12:26
zabremenqvaneto e nai-malkiq problem na seksa bez prezervativ. kogato pishesh po tazi tema i na teb ne ti puka za sobstvenoto ti zdrave i zdraveto na tvoite partniori i na tehnite badeshti partniori pone se zamisli, 4e ima i mladi momicheta i momcheta, koito 6te prochetat tazi glupost. predi da se izkazvash po temata e po-dobre da prochetesh pone edin uchebnik za polovo predavani bolesti, zashtoto ne e samo SPIN problema. A ako izbirash da vodish polov jivot bez prezervativ, molq vsichki bezotgovorni na 6 meseca ili pri vsqka smqna na partnior da hodqt i da si pravqt testove za spin i hepatit. osven tova da uvedomqvat lekarite i zabolekarite si, zashtoto za lichniq vi izbor ne trqbva da stradat drugi
цитирай
22. erato - ДА - YES - JA - На безопасния секс
26.02.2007 13:31
ако не си се "прегледала" още, съветвам те да идеш...
имаш нужда...
и да - няма да повярваш, колко хора все още не знаят как да се предпазват, колко болести се предават по полов път, колко деца са нещастни или са лишени от грижи, заради подобно нехайство.
нека цитирам мотото на една анти-СПИН кампания :
if you don't care, who will???
цитирай
23. thomas - Аз да питам само...
26.02.2007 13:40
Ако презервативът беше хубаво нещо, дали нямаше да си се раждаме с него като консуматив и да ни се израства след всеки сексуален контакт, както ноктите или косата!? :-) Я се усмихнете и всеки да си живее с разбиранията!

Аз не искам да правя изобщо секс с някой, с който не мисля да бъда много дълго, други искате да се праскате по няколко пъти на ден, и то с различни партньори. Съответно всеки от нас си има различни нужди от защита.

Освен това Европа не е Африка и СПИН тук е по-скоро изключение, дори и в България. За другите венерически заболявания мисля, че разпространението също е доста намаляло, и то до голяма степен благодарение на презервативите.

В този смисъл, ако професионалистите и "просюмърите" си ползват презервативи, а нормалните хора общуват само със сериозни себеподобни, всичко ще бъде наред.

А че сексът с презерватив прилича на това да ближеш сладоледа от външната страна на стъклена чаша - за това просто спор не може да има, дори и с Андрейчо! :-)
цитирай
24. pill - ***
26.02.2007 14:10
Честно казано, не вярвах че има що годе вменяеми хора, които отричат нуждата от пропагандата на безопасния секс. Имайки в предвид, че невежеството в това отношение е масово при подрастващите, то тия кампании са жизнено важни. Надявам се никой тийнейджър да не прочете поста ти.

От друга страна имаш право на избор, но според мен, както беше вече коментирано, това е глупаво и безотговорно – и към теб, и към партньора, и към живота – вашия и тоя, който евентуално ще бъде създаден. Даже папата разреши кондомите.

Каза, че не ползваш и контрацептиви, може ли да попитам какво ти е отношението към аборта в такъв случай?
цитирай
25. tin4e - ЗА БЕЗОПАСНИЯТ СЕКС
26.02.2007 14:11
Защо съм за безопансият секс ? Заради такива като вас ...

Защото не съм сигурна , кой къде си го е пъхал преди за да му позволя достъп и до мен

Ако не знаета имам много болести предавани по полов път СПИН е само една от тях

И какво , ако забременееш , ще го убиеш и пак ще продължиш по старо му...браво

Всички , които сте против безопасният секс ...СТЕ БЕЗ МОЗЪК В ГЛАВИТЕ

И секът без презерватив с дългогодишен и надежден партьор е БЕЗОПАСНИЯТ СЕКС , все едно всички семейни двойки да се...са гумички
цитирай
26. estrella - Thomas
26.02.2007 14:15
вече глупости говориш! То и с дрехи не се раждаме, ама се навличаш, като е студено, нали. Разпространението на венерическите болести никак не е намаляло, а да твърдиш, че СПИН се случва инцидентно е несериозно.
А какво ще кажеш за това, че ракът на шийката на матката се предава по полов път и е причина за премахването на всички детеродни органи на стотици жени до 30 години, само защото не са ползвали презерватив?
цитирай
27. andreytcho - Estrella :)) thomas e човек на шанса ...
26.02.2007 14:29
но той свежда неговия шанс до нулев благодарение на това че прави секс само с една партньорка и тя най-вероятно е жена му. за хората за които ние говорим са по-активни от самият него.

той е прав за неговата ситуация, за това че не се раждаме с кондом наистина е глупост, кондома с който се раждаме е мозък, и решаваме дали да го ползваме или не.
цитирай
28. thomas - Рак да се ПРЕДАВА!?
26.02.2007 14:42
Естрела, тук нещо даде накриво според мен. Да кажем, че латексът, лубрикантите или другата химия по презервативите може да предизвикат рак, някак си по-върви. Но иначе за заразен рак не съм чувал...

Да кажеш, че СПИН не се среща само инцидентно, също е безотговорно твърдение. Доколкото знам, в България има 700 серопозитивни и няма предположения за много повече, които просто не са открити. Но все пак можем да кажем, че това не е толкова ясно, въпреки че е логично.

А на тин4е казвам, че ако "Всички , които сме против безопасният секс ...СТЕ БЕЗ МОЗЪК В ГЛАВИТЕ", то останалите са по-скоро без връзка на мозъка с гащите. Но това си е техен проблем!

Pill, не е зле, когато говориш за невежество, да не употребяваш думичката "в предвид" (или "впредвид"), че така показваш къде е невежеството по нещо толкова елементарно като родния език. Знам, че се заяждам, ама и ти говориш големи глупости. Невежеството по въпроса било масово при подрастващите. Абе алоооооу! При тях масовото е правенеето на свирки в междучасието! И повярвай ми, за тях презервативът е много по-познат от глобуса!

И стига с тази връзка "неползване на презерватив или контрацептиви" = "нежелана бременност". Като не можете да се владеете, така ще става! Ама не обобщавайте! ;-)
цитирай
29. tin4e - Я уточнете понятието БЕЗОПАСЕН СЕКС
26.02.2007 14:57
не искам и да вярвам , че има хора , които не проумяват за какво става въпрос

По добре или не с гумичка , оправдава ли риска за животът ти . Заради едното малко повече удоволствие !@@??!!@!@@

". Като не можете да се владеете, така ще става! Ама не обобщавайте! ;-) владееш , на владееш не съзнателно в началото от половият ти член винаги излиза течност , тя съдържа сперматозоиди и може да направиш БЕБЕ , факт научен

цитирай
30. thomas - Ние вече ще се сбиеме,
26.02.2007 14:58
а тя, дето ни насъска, си трайка! ;-)
цитирай
31. tin4e - въпросът е принципен
26.02.2007 15:04
и е важен .... !!!!!!!!!!!!!!!
цитирай
32. pill - thomas,
26.02.2007 15:23
знаеш ли, напомни ми, че в лошо възпитания човек интелектът се превръща в арогантност.
Бележка ще си взема, благодаря, но глупостите ги говориш ти. Щото една простотия, можеш да замажеш с колкото си искаш патос и перфектен правопис, но тя ще си остане простотия.
Противна ми е иронията ти относно неосведомеността на децата по въпросите на контрацепцията. Тя е факт, за което свидетелства огромния брой аборти всекидневно. Наскоро разговарях с гинеколог, който прави по 10-15 интервенции на ден. Някой от момичетата прибягват до услугите му по пет, шест пъти, а други бутат количките още на 16. За цялата палитра венерически болести просто не ми се говори.
В един перфектен свят, където хората са моногамни като птички, може и позицията ти да не изглежда нелепа. Но в тоя свят, където умират хора, нямаш право да говориш за близане на стъклени чаши.
Не искам да споря с тесногръдието ти, пожелавам ти някой ден дъщеря ти да знае достатъчно много за начините, по които хем да си прави кефа, хем да уважава живота.
цитирай
33. streetsmart - Не искам да плаша никого, но ракът на шийката на матката
26.02.2007 15:28
се предизвиква в доста от случаите от вируса на папиломата. А пък той се предава по кожен път, не чрез телесните течности, и кондомът не предпазва. Между другото, научно е доказано, че около 50% от полово активното население на земята носи този вирус, повечето без дори да го осъзнават. Процентът на раковите заболявания слава богу е значително по-малък. За интересуващите се - направете един сърч на HPV.
Колкото до избора - безопасен секс или не - това наистина е въпрос на зрялост, по-скоро емоционална отколкото полова, както и на потребности. Иначе кампаниите не са чак толкова лошо нещо - за малките, на които им трябва някой да им обърне внимание върху рисковете в живота и как да не станат зян за нищо.
цитирай
34. trevistozelena - соу...
26.02.2007 15:44
като начало на отговора си (не и оправдание обаче!) отново искам да повторя - ДА ПРАВИШ ИЛИ НЕ БЕЗОПАСЕН СЕКС Е ВЪПРОС НА АБСОЛЮТНО ЛИЧНО РЕШЕНИЕ. затова не мога спокойно да приема коментари, които разгорещено ме обвиняват в това, че съм решила да споделя личния си избор. благодаря за мнението на martiniki, estrella, meimei (особено!), thomas, filip, mokka и някои от анонимните. уважавам позициите ви, радвам се за нормалния диалог, който се е получил.
andreytcho, pill, tin4e, erato, вероятно наистина не мога да проумея нещо и то е защо приемате позицията ми като лична заплаха и като повод да се сипят неконтролируеми обиди за хората, които не предпочитат употребата на презерватив. не се чувствайте застрашени от мен, защото така или иначе не бих избрала никой от вас за сексуален партньор, с гаранция:) и не заради безопасния секс, който предпочитате, а заради някои не особено осмислени опити да отстоявате личната си позиция. честна дума, не разбирам агресията в коментарите ви. да, презервативът не е само за моята безопасност, а и за тази на партньора ми. по тази причина никога не съм си позволявала да не се съобразя с желанието на някой мъж да използва презерватив. разбира се, че нямам правото да налагам риска, които аз съм избрала да поема, на хора, които не биха желали да рискуват. освен това постингът ми няма за цел да променя нагласата на когото и да било. не ми се проверява отново в коментарите колко хора са особено загрижени какво би станало, ако някой тийнейджър вземе, че прочете мнението ми..ами нищо особено не би станало, допускам, че човек, който е започнал да води сексуален живот така или иначе вече е способен сам да преценява рисковете и избора си. или тийнейджърите са безмозъчни същества, на които трябва да се вменява какво е редно и какво не? защото това е нещото, с което не мога да се съглася - опита за категорично налагане на някакви принципи от сорта на "длъжен си да използваш презерватив, защото изборът в полза на по-силните усещания те прави безмозъчен, тотален егоист или бог знае какво"...може би неразумна? ами да, аз съм неразумна, особено, когато правя секс. някак нямам навика да се любя с разума си, може би със съзнанието, осезанията и дори душата, но на разума си разчитам в други ситуации.
какво бих правила, ако забременея, заразя се със СПИН, сифилис, гъбички и не знам още какво? ами какво бих правила, ако ме блъсне нещо на улицата, ако изпадна в депресия или ме заболи гърло? мен лично ме е страх от СПИН-а, правила съм си тест. но просто страхът не е водещият ми приоритет, трябва ли да се извинявам на хора, които нагло ме обиждат за това, че намирам и по-важни неща от риска? и още - нали знаете, че има и други варианти за предаване на спин, има и много други разновидности на рака (освен този на шийката на матката), срещу които едва ли презервативът би ви помогнал. предпазливостта не е лошо нещо, стига в някой момент да не пропуснеш важни неща в живота си в името на нея. а от орален секс отказали ли сте се или ви успокоява това, че рискът да лепнеш СПИН от едното фелацио е доста по-малък? слюнката неутрализира в известна степен вирусът, но ако имате раничка в устата или кариес,гаранция няма. или, бога ми, правите орален секс с презерватив???? а при жените каква е алтернативата за безопасна френска любов?
последно, за усещанията със и без презерватив. meimei, хубаво е, че ти лично не намираш разлика, но моят опит ме е убедил, че усещанията при мен наистина са различни. не казвам, че не изпитвам удоволствие от секс с презерватив, но чувството на хм.. прекият контакт (как да кажа...голият член звучи тъпо) е по-силно, знам и че мъжът долавя много по-реално възбудата ми, което усилва емоцията. дори в съзнанието ми сексът е по-истински.
цитирай
35. tin4e - И посъщество ....
26.02.2007 15:57
има разлика между безопасен секс и секс без презерватив

Изборът е твой , тук не споря

Важното тук е партньорът
Дали той е сигурен или не ....
Аз не споря за това дали е или не е по хубаво усещането с презерватив , по скоро винаги ли не използваш е въпросът , няма ли да ти е по спокойно в началото с предпазни мерки

Въпросът е важен и thomas също ме провокира да пиша в отговор ...
цитирай
36. andreytcho - ЖЕНАТА Е ЛУДА :)))
26.02.2007 16:08
цитирам "...не бих избрала никой от вас за сексуален партньор, с гаранция:) "

представяте ли си? мен не ме иска....
цитирай
37. estrella - Thomas
26.02.2007 16:09
за папиломавирусът си прочети за домашно. Аз ще ти помогна малко:

http://www.tialoto.bg/article.php?id=3226

http://www.tialoto.bg/article.php?id=3884

http://www.hpvgard.org/

Застрашени са и жени, които имат постоянен партньор, защото носителите на вируса нямат симптоми.

Случая с папиломавирусът, разбира се, е частен на това, което обсъждаме.

Тревистозелена - да, тийнейджърите са безмозъчни. Нямаш представа колко много, за съжаление.
цитирай
38. trevistozelena - andreytcho
26.02.2007 16:10
нищо лично, бейби. или си тийни или стилът ти все още е на това ниво. не ми се проверява
цитирай
39. andreytcho - дам нивото никога няма да ми стигне толкова ниско че
26.02.2007 16:13
да си партнираме...

това от мен, повече няма да коментирам
цитирай
40. trevistozelena - andreytcho
26.02.2007 16:16
слаб финал, видяхме че можеш далеч по-разпалено,но все пак мерси, че благосклонно ме лишаваш от коментари. добър човек си
цитирай
41. pill - tin4e,
26.02.2007 16:18
погледни заглавието на темата, това, че е в избрани и вече е прочетена от над 500 човека.

Мен не ме възмути trevistozelena - не е нито първата нито последната, която си играе на руска рулетка - а откритата пропаганда срещу безопасния секс. Аз мисля, че думите й, поднесени по този начин, могат да накарат някого да си помисли, че тези, които се пазят, са глупаци и хабер си нямат от е*ан.
За съжаление, тя наистина има право на това.
цитирай
42. trevistozelena - pill
26.02.2007 16:22
караш ме да се цитирам - "Това би могло да бъде началото на нова безумна кампания, но разбира се, не е. Просто смея да заявя личният си избор."
ако някой е склонен да се влияе до такава степен от едно изразено лично мнение, вината не е моя. утре ще му тикнат обратно презерватив в ръчичките и ще го убедят, че му е нужен - всичко ще бъде наред
цитирай
43. pill - trevistozelena,
26.02.2007 16:31
така е, просто мнението ти е твърде крайно и скандално, затова предполагам си очаквала и позиции като моята.
Хубавото е, че са разрешени и коментарите, тъй че който прочете поста ти ще погледне надолу, ще види други крайни мнения и ще се замисли :)
цитирай
44. анонимен - Рязък преход!
26.02.2007 16:32
Ох, малко рязко мина някак Тревистата мацка от тези хубави приказки към темата за бруталния секс, без предпазни средства...
Мила госпожице, правила ли сте го някога в тоалетната на влак 2-ра класа, по посока Бургас? Със случаен партньор? Е това е то най-истинската, най-разтърсващата емоция, и разбира се, никой не ползва там квито и да е глупави презервативи!
цитирай
45. trevistozelena - pill
26.02.2007 16:36
може и да звучи невероятно, но снощи, когато писах постинга, не търсех скандала. нито пък конфликта. честно. предлагам никой на никого да не се сърди, вбесява и извинява. размяна на мнения, която наистина можеше да стане по-овладяно
цитирай
46. pill - ***
26.02.2007 16:39
thumbs up
цитирай
47. trevistozelena - анонимен
26.02.2007 16:40
за съжаление не съм фен на БДЖ, нито пък клиент на същите. ако ме познаваше щеше да си наясно, че опитът ти за ирония е чист провал в случая. но предлагам да се порадваш на факта, че не ме познаваш, това ти спестява известен риск:)
цитирай
48. tin4e - Може би.... провокираш много със заглавието
26.02.2007 16:51
ако беше писала за разликата с в усещането с и без презерватив , предполагам това е била идеята , щеше да е по мирно и тихо в блог.бг днес

ама не е
цитирай
49. анонимен - нормални реакции
26.02.2007 17:01
мислех, че нивото на потребителите не е останало на същото ниво както преди време. но явно все пак големият им проблем, 'научният' е едно бебе, а не здравето им. браво на авторката, има и мислещи хора, а не само зомбирани овце, които не могат без закостенелите си представи.
цитирай
50. анонимен - Тревичке зелена
26.02.2007 17:08
с това си изказване се прояви и като главица зелена!Идейка си нямаш с какво се заиграваш...руска рулетка, точно за това си мислех доката четях. Пил го каза преди мен.Познавам лично не малка част от ХИВ позитивните и болните от СПИН у нас. Работила сум с тях, виждала съм ги как умират-без някой от екипа ни да може да направи нещо освен да продължи малко агоноята. Един от тях дори умря в ръцете ми, образно казано. Изобщо не се гордея с факта, казвам го просто за пълнота на информацията. Вероятно ще останеш изненадана от факта, но има и такива между тях, които целенасочно ходят и търсят такива като теб-не желаещи да полжуват презерватив....поради незнание или нехайство, а после се поява поредният номер. Защото ХИВ позитивните и болните от СПИН се водят с номера, не с имената си.За запазване на човешките права. ТА, права си въпрос на избор.....блондинката казва"По-добре СПИН, отколкото с един"
no futher comments
цитирай
51. анонимен - Кво ви пречи БДЖ-то?
26.02.2007 17:18
Ох, защо така тревистата отрича и обрича на забрава доброто старо БДЖ?
Вярно, сексът без презерватив на задната седалка на някой очукан голф двойка може би повече си я кефи, кой знае...Но си е тесно там и бая неудобно, нема простор за фантазия!
цитирай
52. trevistozelena - анонимният с бдж-то и голфа
26.02.2007 17:31
или си тотален простак или си мъничък - държиш първенство по неуместни коментари. ако имаш регистрация, прояви смелост да коментираш с името/ника си, иначе няма как да ме впечатлиш
цитирай
53. trevistozelena - анонимната лекарка
26.02.2007 17:37
омръзна ми от поучителни коментари от сорта на твоите -сама виждаш - доста са. няма да потретям доводите си, благодаря, че сподели своите, виждам че си жена (дама, леля..не те знам) с професионален опит, моят пък е сексуален, предпочитам да се уповавам на него. да,права съм, въпрос на избор,мерси, че няма да имаш повече коментари:)
цитирай
54. анонимен - Кой е простак, ма? Кой тука ми фали и ...
26.02.2007 17:39
Кой е простак, ма? Кой тука ми фали и агитира за сексо без задръжки, водещ до всекакви ужасни болести, а?
Ако те слуша човек, може да си прихване и срамни въшки, не се шегувам!
цитирай
55. trevistozelena - tin4e
26.02.2007 17:41
права си, че може би заглавието е казало силната си дума, ениуей - това съм избрала. написала съм, че ме дразнят пресилените кампании в полза на кондома, заглавието е опит да ги иронизирам
цитирай
56. анонимен - С колко мужкарци си го правила без ...
26.02.2007 18:11
С колко мужкарци си го правила без презерватив? Над 50 ли са вече? Не само размерът, но и бройката имат значение!
цитирай
57. анонимен - Има и такива моми
26.02.2007 19:06
гордеят се че са разтропани и широки като вази. Не е за чудене, че не усещат релефа.....
цитирай
58. isis - "Гъз глава затрива"
26.02.2007 19:11
Народът си го е казал.
цитирай
59. thomas - Въпросът е чия глава...
26.02.2007 19:22
Пък и поговорката изобщо не е употребена уместно.
цитирай
60. thomas - А не може ли?
26.02.2007 19:49
А не може ли ПРЕДИ да решиш да правиш секс, да решиш дали всъщност искаш и нещо друго от този партньор?! И ако установиш пред себе си, че не искаш, и че ВСЪЩНОСТ не си сигурен в него, тогава просто да го оставиш "неизползван" и да не правиш нищо? Или това вече се счита за старомодно?

Всъщност какво означава да правиш секс с някой, на когото нямаш доверие? Бих казал - предимно обида към него и неуважение към себе си. Да, разбира се, понякога просто ни се иска да опитаме някой съмнителен, опасен, но много привличащ. Ми ОК, ето едно добро приложение на презерватива! Действай!

Но да си трайно с някого и да му НЯМАШ доверие - е какво, ти ако и за това не му вярваш, какво изобщо правиш с него?!
цитирай
61. trevistozelena - gabi
26.02.2007 19:53
ето още едно мнение, което си струва да уважа - благодаря за коментара и зрелия тон. трябва да призная, че ми омръзна от инфантилни изказвания.
isis - но комент, всеки с истините си
цитирай
62. noir - ~ N ~
26.02.2007 20:27
И ето принцът пристига с гръм да раздава катарзис.
Та, драга ми Тревно зелена, искам да разбия няколко митологии в твоята русолява главица. Първо, важно и основателно, презервоарите са едно чудесно изобретение на научно-техническия гранитогрес. Те са направени да подръжават удоволствието от извършването на физиологически контракт между двама души приятен за периодично дълго време. Не искам да провокирам от теб фрахта, че това изображение на технологическия напредък е довело до бума на секстантската револвуция, та ако не бяха презервативите, досега венерологическите болности да за обладали света многоявлено. Още повече в случая трябва да забележа, че ти изпитваш объркване на филоглогическите категории между хубав секс и обикновено джаскане, щото явно за теб е важен девизът - здраво да ти влизат, без значение къде. В хубавият секс има значение какво тровиш, а не с какво го тровиш. Освен туй сигридността е нещо много важно в този свет. Тя, обаче, е била сътворирана за едни по-зрели и отговорностични личности, към които ти може да се причисляваш след няколко хилядолетия, ако дотогива ти е потъмняла косата. Аз в отвор на твоято питание ще ти кажа, че с такава непристойна и безотговорна мадмоизел като теб нивгиш не бих си влегнал, защото за мен кексът е едно вкусно изживяване, която смятам да си причислявам до късна странност, за което трябва и да съм си здрав. А твоето неблагоразумно мнение може да си го запазиш за себе си, щото такива древойчета като теб висят по цял ден по кабонатите на геврекологите и се оплакват, че уж нищо им няма, ама усещат, че нещо им има и никой не може да разбере що се получава такаш. А аз като един връл фен на Кана Шутра ще ти кажа, че по този начин съвмявам да съградя моето Ци в отлична форма. И тъй, с една дума нищо не знаеш, затова спри да вляваш възврат сред младежта, само щот си решила да си покажеш сексуалнота незадоволираност.
цитирай
63. noir - ~ N ~
26.02.2007 20:33
А ся - сериозно.
1. Момчетата с малки пишки не обичат найлони.
2. Момичетата, чиито момчета са с малки пишки, не обичат найлони.
3. Не, че не ти вярвам на теб, не вярвам на всички останали, с които си спала.
4. Не пазя теб, пазя себе си. Кво ми пука, че на теб не ти е гот, след като на мен ми е?
5. Тия кампании са направени и за хомосексуалисти, които се обичат истински и имат нужда да се пазят един друг, щото са готини хора и няма нуджа да мрът млади.
цитирай
64. анонимен - Когато се разболе, човек преоце...
26.02.2007 20:38
Когато се разболе, човек преоценява позициите си, но тогава е късно! За това имате избор сега! Всеки има право да постъпи както реши. Но после Всички ние дружно плащаме, защото средствата за ретровирусната терапия са от събраните от всички ни данъци. Няма лошо и съпричастност трябва да има. Лошото е, че чувам изказвания от сорта, че презерватива пречел на удоволствието. Това предубеждение е характерно за поколението, което сега е между 40 и 50 години, когато презервативите са били по плътнички, все още са се правили от каучук и не е имало разнообразието на сегашните болести предавани по този начин. И повечето от хора са били моногамни. Все пак половите Ви органи нямат вкусови рецептори, нито обоняние, поради което помислете дали може да променят усещането или това не е просто предубеждение!
цитирай
65. noir - ~ N ~
26.02.2007 20:49
Плюс това кампаниите не се правят за хора със сериозни връзки, които са си намерили начин да се пазят. Аре юруш всички тинейджъри да правят опасен секс.
цитирай
66. thomas - Може и да ви звучи неприятно,
26.02.2007 20:59
ама не мислите ли, че 6.5 милиарда е една доста неприятна цифра (при положение, че преди 60 години сме били няма и 2 милиарда) и че може би природата вече си търси решение как да ни регулира популацията!? :-)

Ако е така, тя все ще успее. На едните може и да вземе живота, но на другите отдавна е отнела душите, така че и те ще се окажат победени, и то доста по-скоро, отколкото си мислят...

В нито едно от изказванията на "протекционистите" не чух нещо смислено за това каква изобщо е целта на живота, та толкова го пазят със зъби и нокти! Дали смисълът му е в това да живееш колкото се може по-дълго и да се наебеш безопасно с колкото се може повече хора? Съмнявам се... По-скоро тази безопасност убива убила окончателно и безвъзвратно всякакви чувства.

И не, моногамността не е модата на едно отминало време. Ни най-малко. По времето на Римската империя изобщо не мисля, че е била повече на почит, отколкото сега. Просто тя е нещо много по-трудно от безразборността. А днес е модерно всичко трудно да се отрича.

Отрича се науката в полза на далаверата, отрича се работата в полза на удоволствието, отрича се любовта в полза на безопасния секс.

Разбира се, може би просто нашата цивилизация вече се изчерпва и тръгва към упадък. Но се страхувам, че не става дума за цивилизацията, а за конкретната държава.
цитирай
67. trevistozelena - noir
26.02.2007 21:05
без да издребнявам. харесвам стила ти, дори в прибързания опит да ме иронизираш по-горе откривам наистина забавни попадения - браво! това, понеже вече започна да ми писва от скудоумни морални тиради - твоята агресия дойде..как да кажа..като свеж полъх.
смея да оспоря единствено следното височайше мнение - "1. Момчетата с малки пишки не обичат найлони.
2. Момичетата, чиито момчета са с малки пишки, не обичат найлони." бих казала, че момчетата, които имат досадния навик да свършват бързо са върли фенове на презерватива - в техния случай препоръчвам по два, три наведнъж. съответно и за злочестите им партньорки -не пестете средства, инвестирайте в безопасност, притъпяване на усещанията и...време!
иначе принце -жив и здрав да си, приоритет ти е и няма лошо.
цитирай
68. trevistozelena - noir
26.02.2007 21:13
...понеже сега забелязвам, че въпреки всичко си гласувал за блога ми, надявам се е че е била неволна грешка, защото сериозно ме озадачи. обещавам да ти върна жеста някой път, когато няма с какво да ме впечатлиш
цитирай
69. noir - ~ N ~
26.02.2007 21:18
Ми ... какво да ти кажа :) Аз не виждам логика за бързото свършване и презервативите. За мен лично няма толкова разлика, от гледна точка на това, че при мен всичко е в главата ми (тая на раменете). А пък аз си знам, че имаш чувство за хумор и се надявам да не съм те засегнал много. То твоя постинг е малко странен, събуджа критики, верно е. Аз лично съм по-консервативен, но то е и въпрос на тълкуване. Аз не мога да скрия влечението си към гумите, въпреки, че аз съм от типа мъже, на които им трябват по-малко. Въпрос на навик и вкус. Надявам се, че знаеш какво правиш за себе си, но чак да отричаш кампаниите - не мисля че е редно.
цитирай
70. noir - ~ N ~
26.02.2007 22:07
Ти си знаеш де ... Unaquaeque optio exitum habet
цитирай
71. filip - :))
26.02.2007 22:28
Лелееее, ама аз днес съм изпуснал веселото! :( В 66 коментар има истина ;)
цитирай
72. анонимен - Иванчо
26.02.2007 22:41
Баси....
Извинявайте за горното....
Ама като гледам това що е написано, ми се плаче...
То е ясно че почти всички които са ЗА са зелени тинейджери, дето само ръкоблюдстват....
Дечица, човек когато го прави, не го прави с който и да е.... То и котараците си подбират... Другото е простотия...
цитирай
73. анонимен - Re: До анинимните празноглавци от Иванчо
26.02.2007 22:43
Ми като не е мислил и сто презерватива да си сложи - все тая...
цитирай
74. анонимен - А кат се прави лятоска секс набързо ...
26.02.2007 23:54
А кат се прави лятоска секс набързо на зелена морава, требва ли да се турга презерватив за всек случай, или нема смисъл?
цитирай
75. filip - Бай Ганьоооо :)
27.02.2007 00:00
тури една торбичка бе! кво ще му е! Нали моравата е зелена, пък и нивата трябва да е плодовита!
цитирай
76. анонимен - не знам авторката как изобщо си п...
27.02.2007 07:58
не знам авторката как изобщо си представя своя живот и какъв е неговия смисъл, но дано поне навреме се усетиш.когато пишеш нещо, поне се съобрази кой ще го чете, въпреки, че това си е твоето пространство, тук влизат хора от ранна възраст до възрастни хора. на възрастните може и да не им направи такова впечатление,просто защото простотии много, но малките какво ще разберат?........
вместо да се пънеш и да се опитваш да противоречиш на всички, мислейки, че те нападат, помисли си!
и съвет - съобразявай се, това тук може да е твоя блог, но го четат безброй хора. знам, че сега ще отговориш, че който не иска да чете такива неща, да не ги чете.последно, не личи, че си на 24 - принципно на тази възраст трябва да мислиш по съвсем друг начин.
цитирай
77. thomas - Ама какво сега? Да не е написала порно разказ?!
27.02.2007 08:35
Или трябва да се лъжем насила? Вместо да се обясни ТОЧНО на "подрастващите" (наивно е, че има какво да им се обяснява - те знаят много повече от нас - аз поне нямам никакъв спомен за толкова модерните напоследък свирки в междучасията), че презервативът е задължителен атрибут при СЛУЧАЙНИ връзки и абсолютно вредна пречка при НОРМАЛНА ВРЪЗКА, ние трябва да разправяме всякакви глупости! Виж, далеч по-хубаво би било да им обясним, че това с опитването на повече партньори трябва да се прави, докато не си избереш един, а след това е редно останалите да ги забравиш като сексуални обекти. Ама не - най-важна била безопасността. И след като тя е гарантирана, можем да забравим за истинските чувства и сериозните връзки? Ето това е престъпна безотговорност - не призивът да не се абсолютизират презервативите!
цитирай
78. анонимен - Процедурно предложение
27.02.2007 09:59
Хайде да поразширим темата. Кефило те било беа презерватив. По-истинско било, имало тръпка. Викам аз като продължение на тръпката да престанем да спазваме ограниченията на скоростта. Фиууууууууууууууууу.......... особено около детски градини и училища; както и по път с остри завой. Който кара при гореспоменатите условия с по-малко от 95км/ч е посран страхливец и изобщо не знае що е то кеф и не ги разбира работите. И ако има някой да работи в радиоактивна среда ВЕДАГА да спира да носи защитно облекло....
Простокваша Митофеевна
цитирай
79. thomas - Остри завоЙ?
27.02.2007 10:58
Я марш обратно в четвърти клас! ;-)
цитирай
80. анонимен - еми аз съм си там
27.02.2007 11:25
4ти клас на 4то помощно.Там никой от нас, високоинтелектуалните,не дава пари за дъждобрани. не ги ебем,дето се вика
цитирай
81. trevistozelena - така,
27.02.2007 12:01
омръзна ми да давам обяснения на хора, на които не мисля, че дължа такива. да, идеята е тук да става диалог, но когато диалогът стигна 80+ коментара, виждам, че се получи просто една безсмислена въртележка, в която мненията нямат какво ново да кажат. така че моля, който се вълнува от отговора, който бих му дала просто да се качи малко нагоре и да прочете коментар N 36 - смея да кажа, че е достатъчно изчерпателен и за най-претенциозните ми критици. а иначе на никого нямам намерение да се извинявам за това, че обичам секса без презерватив и съм го заявила в личния си блог. в края на краищата не аз съм сложила постинга на първа страница, явно някой е преценил, че е провокативен и наистина се е оказал такъв.. това е, баста! оттук натам - коментар 36 и дишайте спокойно и правете секс така, както на вас ви носи удоволствие
цитирай
82. анонимен - zdraveite vsi4ki!
02.03.2007 14:28
Iskam da Vi kaja neshto mnogo po razli4no.Neshto koeto znam,4e 6te VI prozvu4i sme6no ili pone na pove4eto, no kakvo 6te kajete za seks samo v ramkite na braka.Stranno nali?Kato se ima v predvid,4e ve4e dori braka v nasheto "savremenno obshtestvo" e otjivelica? No samo si pomislete skapi mi mladi hora i teen4eta.Da imash edin partnior v seksa s koito si imate palno doverie,da ste si verni i da imate edin 4udesen seksualen jivot na otdavane i sigornost,da znaesh 4e ti si 4akal tozi 4ovek i toi te e 4akal i 6te si napravite edin vzaimen i tolkova skap podarak kato sebe si,4isti i neopotrebiavani,kakto vizi4eski taka i emocionalno i dushevno.Pomislete varhu tova,az shte vi pisha pak.
цитирай
83. krasi2g - Баааа, стига бе, що все изтървам купоните напоследък?!
03.03.2007 20:02
85 поста!!! Браво, тревисто-зелено! Аз няма да се намесвам в спора, защото за мен истината все е нейде по средата, но това ми е от зодията сигурно. Искам да кажа евала и на админите, че са турнали постинга в "избрано", защото е смел и провокативен, а многото коментари хвърлиха светлина не само върху много аспекти на секса (бил той рисков или безопасен), но показаха чудесно и колко различни мнения има по въпроса, и колко различна е истината за всеки един от нас. Не мисля, че този постинг би увредил крехката психика на тийнейджърите. Имам си тийнейджърка в къщи и съм наясно какво знаят и как мислят. Но съм убеден също, че кампанията за безопасен секс е много необходима за тях - и то точно в пресиления и вид, защото мозъците на тийнейджърите са малко по-особени... Нейсе, пак браво на русо-зеленото - и друг път съм забелязвал, че е много смела и със замах :)))) На светът са му необходими както разум, така и чувствата, мисля. Мнооого готино четиво. Няма са даваш, имаш какво да кажеш - казвай го, има нужда. Без да съм съгласен много-много с теб, ти се радвам и ти се кефя, и те подкрепям :)))))
цитирай
84. анонимен - С две ръце гласувам за презерват...
04.03.2007 01:45
С две ръце гласувам за презерватива..а само преди година щях да се съглася авторката.Това лято след едно такова лудо желание за истинско"удоволствие" се върнах от морето с трипер.Аз си знам как го преживях /за разходите изобщо не споменавам,въпреки,че съм студентка и парите ми са ограничени/.
Малко след като се излекувах започнах поредната "сериозна" връзка.След един месец секс с презерватив решихме ,че нямаме нужда от него...и се оказах заразена с папилома вирус-приятелят ми дори не е подозирал.Сега ще трябва два пъти в годината да се преглеждам за рак и между другото да си го нося този вирус с мен,защото ми е малко късно за рекламираната ваксина.Затова съм твърдо ЗА презерватива..
цитирай
85. анонимен - Africa
07.03.2007 10:29
Dobar den na vci4ki zapaleni u4actnitci :)
4etox 4etox i cpriax da 4eta glavata me zabolia ot komentarite i tcvetnia ezik. Ickax da vi prexvarlia v moeto ejednevie za 1 den za da vidite pocledctviata ot bezopacnia sex. Az jiveia v Africa kade ce namira 80% nacelenieto bolno ot HIV/AIDS v cveta. Vcekidnevno umirat xiliadi xora ot nego i milioni detca octavat bez roditeli zaradi tiaxnata bezotgovornost. Tuk v texnite traditcii zabraniavat prezervativa i predpaznite credctva za tova i tolkova e kontcentriran problema tuk. Da ne ce zadaldo4avam ickax camo da kaja 4e ci miclex predi mecetca zashto v evropa ne kakto tuk zashto e po riadka zarazata i uctanovix 4e Africa e 3tia cviat nie kato evropeitci cme po obrazovani. Taka li e? Po vashite mnenia mai ne cme. Mnogo Africantci kato balgarite cled demokratciata napuckat darjavata i mnogo boni ot tiax shte navliazat v evropa koeto povishava ricka da vi go predat na VAS. Ne zabraviate 4e cega ne polzvate prezarvativ za uceshtaneto no pocle niama da imate uceshtane zashtoto sex shte e poclednoto neshto v uma vi. Shte ci blackate glavite no shte e kacno. Naclajdavai ce na jivota no go napravi otgovorno. Zapoznai ce c 4oveka izpolzvai prezervativ dokato reshish 4e ickash da ci c nego po dalgo vreme. Varvete na pregled iz4akaite 6 mecetca i varvete pak. Cled tova ce naclajdavaite kolkoto ci ickate. Imax kolega koito kazvashe "ti ne cpish camo c maja a c vciki koito ca cpali c nego i vci4ki koito ca cpalio ctiax" Ne mojesh da ci otgovren za tolkova mnogo xora nali? Ako vie ne mojeta da ci pomognete ne o4akvaite gocpod da vi pomaga. Olekna mi nadiavam ce 4e cam nakarala niakoi da ce zamicli po dalboko po vaproca lek den vi jelaia na vci4ki cac ili bez prezervativi :))))
цитирай
86. thomas - Ама много правилно! Точно така!
07.03.2007 15:56
Аз да не би да казвам друго?! Казвам само, че между секс със и без презерватив има огромна разлика и тя е толкова огромна, че предпочитам една година да не правя никакъв, отколкото да правя какъвто и да е с хора, в които не съм сигурен. Е, ако попадна на "който трябва", няма нищо лошо в това да има пробен период, през който да си изградя представа за това с що за човек съм и през този период презервативите са ОК.

Но съм УЖАСНО ПРОТИВ безотговорността, която именно те носят. Защото може и да спасяват телата, но унищожават душите - след като карат хората да правят безразборно секс с който им се прииска. А той, сексът, не е измислен да се практикува по такъв начин.
цитирай
87. aseng - Какво ли знам по въпроса:).
08.03.2007 11:46
Все апк, ще се сългася с последният пост на Томас-с едно важно уточнение. Подчертавам, че е важно!
Ако не сте сигурни във верността на партньора или партньорката си, ПОЛЗВАЙТЕ презерватив задължително. "Умрял от предоверяване" ми звучи като кофти епитафия, поне на моя гроб не ща да го пише! Същото важи и ако мъжът не е сигурен, че ще успее да се въздържи, защото дори и семействата в наши дни предпочитат да си изберат кога да си направят поколението!
А безотговорният секс не го приемам за себе си и не го препоръчвам никому, но всеки си решава за себе си. В това, струва ми се, е и целият смисъл на постинга!
цитирай
88. trevistozelena - краси
08.03.2007 14:45
благодаря ти за коментара. зарадва ме много, особено на фона на всички хм...морални поучения или не дотам обмислени обиди. истината е, че първоначално не се целех точно в някакъв провокативен ефект, но той така или иначе се получи и не съжалявам за това. може би не трябваше да акцентирам върху наистина дразнещите на моменти кампании за безопасен секс, идеята ми не беше толкова да протестирам срещу тях, колкото да заявя, че просто избирам истинските неща. особено в секса :)
цитирай
89. krasi2g - Хей, зеленичко,
08.03.2007 15:37
честит ти празник! Само не ми казвай, че и ти подобно други някои дами не празнуваш! Празнувай бе! Ядовете да те заобикалят, грижите да те отминават, радости да те спохождат, любови да те полазват! (дай сега пет лева кака задето сичко ти познах) :-D
А за тоя ти постинг специално много се израдвах как разлая кучетата - за малко да станат 100 коментара (то не е късно). Мнооого се накефих :))) Весел празник !
цитирай
90. t3ss - Trqbva da izbirame v kakvo da vqrvame
08.03.2007 15:54
4e e li4en izbor qsno e.No nikoga ne moje6 da znae6 verniq ti partnjor predi teb kolko monogamen i zdravomisle6t e bil za6toto mnogo ot zabolqvaniqta predavani po polov put se use6tat samo ot ediniq partnior ili se razvivat samo v ediniq organizum ili puk se zabelqzvat mnogo kusno.Ne e SPIN estestveno no i drugo moje da e su6to pla6e6to.Za6toto bude6teto izbirame a s minaloto jiveem i neka ne polu4avame posledstviqta na minalite re6anie na partnjora si dori da mu vqrvame ne mojem da vqrvame na vsi4ki s koito e bil.
цитирай
91. trevistozelena - краси
08.03.2007 16:46
абе човек, как ще кажа такова нещо?!!! аз да не съм някоя космата мустаката феминистка, че да отричам празника! аааа! :) мерси много за пожеланията! ама вярно,как само познаваш!!!! на ти 6 виртуални лв, честно си ги изкара:)
(на ушенце): и сто ще станат коментарите, че и повече, както е тръгнало. досадното е,че вече започнаха да се повтарят,потретят и тн...
цитирай
92. thomas - Да помогна и аз...
08.03.2007 17:02
Да помогна на достигането до стотния коментар ;-)

Е добре де, t3ss, струва ми се, че точно ти в момента проповядваш безотговорност! Защо не искаш никога да поемеш отговорност за избора си на партньор?! "Мога да му имам доверие, но не и на тези, с които е бил" означава простичко, че не можеш да му имаш доверие. За какво ти е тогава!? Ами накарай го да се провери и след това вече му имай доверие, иначе по-добре го отпрати! Може ли да е живот това, ако непрекъснато се съмняваш и ПАЗИШ от най-близкия си човек!?
цитирай
93. t3ss - =}
09.03.2007 00:53
Govorq za ob6tiq sl4ai.Ne6to kato tova koeto e pisal anonimniq ot Afrika.Ako trqbva da navlizam v po-li4ni vodi 6te kaja 4e podobna proverka na doverieto moje ili da zazdravi vruzkata ili da q provali.
цитирай
94. nuts - СПИН
09.03.2007 16:07
Убива бавно и болезнено,в началото е незабележим,но заразен.
Въпроса е съвсем прост и не виждам защо се спори толкова.Аз съм привърженик на секса без презерватив,но дали може да си го позволиш,дали имаш доверие в дружката си.Да не говорим,че тези гумички се късат като касови бележки :).Ако някое момиче което срещна вечерта ме заведе у тях и ми каже,че иска да го прави без презерватив,аз определено ще откажа,не защото се съмнявам в нея,а защото се съмнявам в хората с които е била.Липсата на култура и хигиена е причина в Африка спина да е толкова смъртоносен.Въпроса е е толкова до удоволствие или не,въпроса е до това имаме ли лична култура или не !!!!!!!!!
цитирай
95. thomas - Наближаваме 100 ;-)
09.03.2007 17:18
Добре де, КОЙ ИЗОБЩО говори за това какво трябва да правиш с някой, с който си се запознал вечерта и който те е завел у тях след това?! Всъщност най-добре да не правиш изобщо нищо, бих казал аз, защото аз поне не бих искал да съм с някой, който преди това е бил със стотици други, ако ще и да е бил само с презерватив - просто какви ли способности за емоционални преживявания ще са му останали на този човек! Това, извинете ме, не е секс, а почесване при сърбеж! Него изобщо не го обсъждаме! То, ако изобщо има смисъл да се прави, наистина трябва да се прави задължително през гума.
цитирай
96. krasi2g - Добре,
09.03.2007 20:33
значи да обобщим: презервоарите са прекрасно нещо, когато не си сигурен в Човеко дето та цалува. От друга страна са килъри на страстта - така че ако си вярвате и сте сигурни един в друг - резервативите са някакси излишни :)))
П.С> Не можах да се стърпя пост 99 да е мой! Само мой! Мой си, пост 99!!!!
цитирай
97. trevistozelena - 100-ят е мой!
09.03.2007 21:09
има разлика, сори, но е факт! не е зле да го признавате (поне пред себе си) :) нататък -всеки си знае и има право на избор
цитирай
98. nuts - Хехехеее
10.03.2007 12:46
@томас то ти тоя човек не е задължително да го познаваш от 4 часа,може да го познаваш от 4 години и тогава чак да се разгорят страстите,това означава ли,че ще му имаш вяра и ще легнеш ей така с него,дори да не е бил със стотици други или ти си търсиш само девственици :))))).НО попринцип ситуацията е същата срещатесе вечерта и те води у тях.Има ли значение от колко време я познаваш като пак не знаеш точно с кой го е правила....
цитирай
99. trevistozelena - nuts
10.03.2007 12:54
виж, въпросът не е кой от колко време си познава партньора и какво доверие му има. ако нямаш късмет, може да лепнеш спин и от девственица, която просто е ходила на малко мръсняв зъболекар, нали така...поне при мен темата стои така - правиш просто уравнение - дали искаш да рискуваш в полза на по-силните усещания или не ти се рискува и притъпяваш живите емоции. това е
цитирай
100. thomas - Nuts.
10.03.2007 13:12
Ходиш си ти по тротоара и изведнъж попадаш насред автоматен откос, отправен от близките храсти и предназначен за джипа, който минава покрай теб на платното. Напълно невинен си, не си се доверил изобщо на убитата мутра в джипа, обаче все пак си напълно и необратимо мъртъв.

Какво ще кажеш за такъв вариант? Нищо лошо не си направил, но се оказваш наказан, доста по-лошо, октолкото може да те накаже СПИН.

И във варианта, който обсъждаме - ти си разумен човек и търсиш сериозна връзка с млада и хубава жена, в която си влюбен и за която си готов да си дадеш (предполага се) живота. И както си готов да си дадеш живота, така не искаш да повярваш, че тя има акъл в главата си, за да не е била с някой, с който не трябва.

Е хайде малко по-сериозно, а? Какъв е смисълът да си с нея, ако няма да й се довериш? Няма ли това да е повърхностно?
цитирай
101. nuts - Hehehehehhe
11.03.2007 06:09
Purwo se izwinqwam za shlokawicata,no ne mojah da se sdurja pri takuw otgowor HSHHSHSHHSHSHAHHAHAHAHAHMUAAHHAHAHAHAH
Pich ti seriozno li,poneje az ne se strahuwam da zagubq jiwota si.Daje spored nqkoi hora se podlagam na izlishen risk s moeto jelanie da LETQ.Ne e wajno kak shte umresh wajno e dali si naprawil wsichko po silite si da izbegnesh smurta.Shte ti kaja kogato letish nqma poslanie SOS poslanieto e SMS i oznachawa save my soul poneje gore si sam i razchitash samo na sebesi,kogato obsotqtelstwata ne predrazpolagat kum izbor ti trqbwa da go priemesh,no nikoga nqma da postupq taka che sam da se izloja na risk zaradi neshto koeto dori ne tursq.Kogato se sreshtam s momiche razbirase si mislq za seks,no nikoga ne e bilo towa wodeshtata sila zaradi koqto se sreshtam s momicheto.Nadqwam se razbirash,che towa koeto kazwash e nelepo.Ako mi e pisano da umra ot zabluden krushum taka da e,no winata nqma da e moq.Dokato ti moje da hwanesh spin i winata shte e izcqlo twoq,poneje ne te interesuwa s koi si i poneje shte postupish bezotgoworno.Nikoi ne jelae da predizwika smurta si,no ako ti iskash towa e lichno twoi problem.Moga da ti kaja che ot twoqt otgowor edinstwenoto mi zakluchenie e che teb naistina ne te e grija sa sebesi.Kakto kazah w purwiq post az sum za seksa bez prezarwatiw,no samo kogato toi e oprawdan i e s chowek s koito iskash naistina da spodelish jiwota si ako ti tursisha samo udowolstie a ne wruzka,hubawo no ne se opitwai da zabludish nqkoi che iskash neshto poweche ot prostoto udowolstwie da go prawish bez prezerwatiw,daje pochwam da se chudq dali znaesh razlikata mejdu seks sus i bez prezerwatiw...
P.P.Ne e nujno da mi otgowarqsh prosto pomisli dali si zaslujawa da riskuwash s neshto koeto ne poznawash ?????? Kato za nakraq shte kaja dano ti hareswa riska,poneje nqkoi go poemat,te razchitat samo na sebesi ne na wqrat w BOG!!!!!!!!!!!Ti na kakwo razchitash na snimkite w internet?????????
цитирай
102. nuts - trevistozelena
11.03.2007 06:24
"виж, въпросът не е кой от колко време си познава партньора и какво доверие му има. ако нямаш късмет, може да лепнеш спин и от девственица, която просто е ходила на малко мръсняв зъболекар, нали така...поне при мен темата стои така - правиш просто уравнение - дали искаш да рискуваш в полза на по-силните усещания или не ти се рискува и притъпяваш живите емоции. това е
"
trevistozelena
pile towa dali tq e lepnala sifilis ot falafel ili ne e druga tema(mejdu durgoto imashe edna ddewstwenica lepnala naistina sifilis ot arabski sandwich),no za tiq raboti purwo ima testowe,wtoro nqmash predstawa kakwo riskuwash kogato se otdawash na "istinskite useshtaniq".Ne ti jelaq i da razberesh,dano naistina ne razberesh,zashtoto towa ne e tolkowa weselo kolkoto da go prawish bez prezerwatiw.Kogato nosish prezerwatiw pone znaesh,che dori da se skusa ti si naprawil wsichko koeto e zawiselo ot teb da predotwratish ewentualna zaraza.Ti bi li kontaktuwala s nqkoi hif pozitiwen,zashtoto dori i da go priemesh shte si edna ot malkoto.Naistina malko hora razbirat hif pozitiwnite i obshtuwat s tqh kato s ravni,zashtoto towa e rasizum!!!!!!!!I mnogo hora sa rasisti....
цитирай
103. trevistozelena - nuts
11.03.2007 20:32
пиле, имам представа какво рискувам, имам представа и че мога сама да вземам решенията си. поразгледай малко коментарите по-горе, откриваш ли нещо различно между твоя коментар и останалите хм..поучителни слова? аз не. и трябва да ти кажа - поомръзна ми да чета едно и също. ако имаш нужда от по-обстоен отговор - коментар 36
цитирай
104. анонимен - леле ви е станали много комерсиални
12.03.2007 16:27
ниама да напиша коментара си тука а ако желае авторката на таиа тема 6те и кажа ниакои не6та а не да си мисли 4е като земе едно хап4е и може да се спаси от бременост ти не разбира6 ли 4е тва е риск ти играе6 на ролетка и ако сгре6и6 гре6и6 за циал живот знае6 ли 4е ако направи6 аборт има голиама вероатност после да ниама6 деца коите знае какво си хлапе което туко 6то са отворили и си мисли6 много работи земи се осазнаи и слез на земиата да права си без презаржатив е подобре но триабва с партиора ти да сте правили пове4е от 1или 2 или 10 или 20 пати секс .......
цитирай
105. trevistozelena - анонимен
12.03.2007 18:25
не мога да се стърпя да не изкоментирам писанието ти. извинявай предварително, защото вероятно ще се обидиш...
да, имал си изключително добра идея да не пишеш коментара си. това, което авторката на таиа тема не може да разбере е защо все пак си го написал:) друг път позволявай на интуицията си да те спре, преди да се изложиш толкова
цитирай
106. анонимен - ti si mn zle
14.03.2007 18:10
ti na momi4eta na 9 godini takiva ne6tica li prikazva6
цитирай
107. crmx - с какво право я съдите ? lol
15.03.2007 03:37
И мен не ме кефи с презерватив..
първо както сте се рагорещили и сте се награбили и идва досадния момент " чакай да си намеря презервативите " ... много досадно.. след 10 сек съм свършил със сложната задача "поставяне на презерватива" поглеждам жената поглеждам си оная работа ..Ааааа да бе аз трябваше да я чукам верно бе! и отивам да върша работа..тези 10 сек ми прекъсват емоционалния флоу и тва определено не ме кефи...is not a big deal you say...
слгам си го и се почваме .. ОК ама просто не е същото за жените нямам представа ..някой ги кефи повече със презерватив други харесват оребрените на мен обаче ми убиват половината усещане ..просто не е същото ама въобще..
на мен секса с презерватив не ми носи толкова удоволствие колкото без...

-много добре знам риска от забременяване
-много добре знам риска за болестите предаващи се по полов път
и перфектно осъзнавам че като не ползвам кондом тези неща могат да ми се случат и индиректно ги каня в живота си...
-единственото което правя е да си подбирам партниорки много внимателно ,да се съобразявам с цикъла им и да си го вадя преди да свърша...и въпреки всичко шанса съществува... Е й?


това е като да се прибираш в 3 часа след дискотека по тъмните улички на центъра ..знаеш че има вероятност да те хванат да те пребият да те съблекат гол и да ти вземат парите но въпреки това
минаваш от там защото е по пряко и така повече ти харесва ... сега тръгнете да ме разубеждавате и да ми казвате колко съм глупав че го правя редовно ?

JUST TAKE A FUCKING CHANCE ONCE IN A WHILE!

Fuck off никой не може да ме съди и да ми казва какво е правилно и какво не е ...всеки има право на личен избор :-Р

цитирай
108. audiox - Четох, четох и накрая реших и аз да си ...
19.03.2007 18:24
Четох, четох и накрая реших и аз да си кажа мнението.
Безотговорното при авторката според мен е това, че отказва да взима контрацептиви. Те не ти развалят удоволствието, но пък предпазват от забременяване. Това с бебетата обаче си е личен избор. Тук няма място за критики към нея, тъй като нейните бебета не ви засягат пряко. Докато при болестите не е съвсем така.

Основният минус на секса без презерватив според мен е, че не знаеш кога ще стане издънката и ще забременееш или съответно забремениш. Няма мъж, който да е 100% сигурен в това дали няма да се изпусне. Пък дори и да не се, предеякулацията си е факт. От тази гледна точка съм против секса без каквито и да било предпазни мерки (като под предпазни мерки не считам прекъсването на акта).

От друга страна обаче, когато си дълго време с един човек и му имаш доверие, няма нищо лошо да минете на контрацептиви, пък и би могло да е по-евтино. ;-)

Според мен след толкова много коментари темата малко се размъти. Безопасен секс срещу опасен секс.. или.. Секс с презерватив срещу секс без презерватив. Защото има голяма разлика.
цитирай
109. trevistozelena - audiox
19.03.2007 19:04
ммм в последната ти реплика има много разумна забележка. все пак, ако сега избирах заглавието на постинга, бих се съобразила с уточнението и заглавието щеше да бъде "не на секса с презерватив". но текста нямаше да коригирам.
за контрацептивите - по принцип са полезно решение, но и най-новите варианти предразполагат към туморни образувания, разбира се и напълняването ме притеснява. мислила съм за спирала, но не е желателно при нераждали жени, поне гинеколожката ми го заяви.
прав/а си, че и при успешно прекъсване на акта, съществува риск от забременяване, но...това е, казах вече - рискувам.
цитирай
110. анонимен - lol
22.03.2007 14:33
не съм чел всички коментари, но trevistozelena не е шефа на секса в България и не издала закон за задължително правене на секс без презерватив.
Всеки си прави своя избор. Въпреки ,че не съм на нейното мнение намирам поста и за супер cool.
цитирай
111. trevistozelena - tlnet
22.03.2007 18:38
хехех мерси...друго си е да ми ударят едно приятелско рамо...в тази измислена борба:)
цитирай
112. анонимен - сигурна ли си?
03.08.2007 15:50
първо, trevistozelena, казва се не на безопасниЯ секс
второ, да, има разлика със и без и, ако не си виждала, има презервативи с такива безумно интелигентни релефи, че удоволствието е непостижимо по друг начин и трябва да си луда да не опиташ
трето, съзнанието и под-съзнанието са свързани, дотолкова, че повечето хора не могат да бъдат съзнателно щастливи/удовлетворени, ако изпитват подсъзнателна несигурност или страх.
четвърто, няма да коментирам изневярата, защото съм безумно ревнива така или иначе. но от това да съм зарязана и здрава и да съм зарязана и със СПИН, предпочитам първото
накрая, съгласна съм, че е най-добре между двамата да има истинска любов и вярност и пожелавам на всеки да може да си позволи да НЕ ползва презерватив
цитирай
113. анонимен - сигурна ли си?
03.08.2007 15:50
първо, trevistozelena, казва се не на безопасниЯ секс
второ, да, има разлика със и без и, ако не си виждала, има презервативи с такива безумно интелигентни релефи, че удоволствието е непостижимо по друг начин и трябва да си луда да не опиташ
трето, съзнанието и под-съзнанието са свързани, дотолкова, че повечето хора не могат да бъдат съзнателно щастливи/удовлетворени, ако изпитват подсъзнателна несигурност или страх.
четвърто, няма да коментирам изневярата, защото съм безумно ревнива така или иначе. но от това да съм зарязана и здрава и да съм зарязана и със СПИН, предпочитам първото
накрая, съгласна съм, че е най-добре между двамата да има истинска любов и вярност и пожелавам на всеки да може да си позволи да НЕ ползва презерватив
цитирай
114. thomas - мъкааа, мъка, мъка
03.08.2007 15:57
Анонимна мъка...

Първо, може и да си права, но правописът е моя запазена територия - други не е нормално да се заяждат за него.

Второ, ако ти кажа и какви вибратори с какви още по-интелигентни релефи има, пък и не омекват, направо ще загърбиш и мъжете.

Трето, надявам се разбираш, че постигането на сексуално удовлетворение е подсъзнателна работа, а страхът е нормално да е съзнателният компонент.

Четвърто, избирай така, че да не си зарязана и да не си със СПИН. Доверявай се на усета си и ако го имаш, действай. Ако пък не - може би това е причината естественият отбор да иска да те елиминира (знам, че е малко черен хумор) :-)

Е, последното е хубаво пожеление.
цитирай
115. анонимен - merci!
03.08.2007 16:01
наистина мерси, thomas, само една корекциика. не казах, че харесвам само релеф, а И релеф.
иначе съм съгласна, че това със съзнанието и подсъзнанието е малко по-сложно от този дебат. мен най-ме дразнят тези, които подсъзнателно са несигурни - наричам ги комплексари
цитирай
116. thomas - Извинявай
03.08.2007 16:07
Ама ти не показа ли точно, че си подсъзнателно несигурна? Т.е. винаги ти тегне страхът от СПИН. Нищо, че в България имаш сигурно под 700 души от 7 милиона. Шансът да та блъсне кола, докато си ходиш по улицата, е по-голям от този да попаднеш на партньор точно със СПИН. :-) Мен пък ме дразнят тези, които си лягат с някой само зад сигурността на гумичката, след което са ни лук яли, ни лук мирисАли - спокойно стават и си тръгват, все едно че им е било професионална задача. А сексът не е измислен да е това :-)
цитирай
117. анонимен - не се сърдя
03.08.2007 16:14
казах, че когато си несигурен, най-добре е да направиш нещо умно, в случая да ползваш презерватив.
а че секс не е равно на безцелно търкане на двете страни на една и съща гумичка, съгласна съм 100%
цитирай
118. thomas - :-)
03.08.2007 16:20
това ще ми е първият случай да се разбера с някой анонимен :-) браво на нас!
цитирай
119. анонимен - мнение
03.08.2007 16:56
за мен позицията против безопасния секс е доста безумна, но сега едва ли е момента да се коментира това. Не ми се струва много логично да обичаш някого и да не искаш да предпазиш този човек. Малко егоистично да накараш човек от самото начало да не ползва презерватив.
В интерес на истината като концепция съм го чувала от един човек, който е зарязал две деца веднага след раждането им. Може би ако беше ползвал средства, ако не друго, то поне две същества сега нямаше да растат с изкривена представа за света.
цитирай
120. thomas - Нямаше и да растат изобщо :-)
03.08.2007 17:58
Защото нямаше да ги има. Нали така?! ;-) Разбирам защитната реакция - да искаш да предпазиш себе си, защото нямаш доверие на човека отсреща. Но не разбирам как ако си сигурен в себе си, може да искаш да предпазиш другия от най-хубавото, а именно пълноценния контакт. :-) Вярно, че в тия сложни времена доверието е все по-трудно нещо, а пък да се отказваш от секс (и да те покажат по телевизията, както казваше Краси Ванков), вече просто не е модерно :-) Така че особено жените направиха нещо много странно - от страната в междуполовите отношения, която много повече държи на привързването и трайността на отношенията, се превърнаха на едни безнаказани консуматорки, които, точно както казах малко по-горе, скрити зад сигурността на гумичката, си правят каквото им е приятно и после се обличат и си тръгват все едно че само са пили едно кафе :-) Само връзка, без обвързване, както гласеше оназ реклама на Линксис...
цитирай
121. trevistozelena - анонимна
03.08.2007 22:47
отчаянодрапаш в опит да продължиш да се заяждаш, където успееш да намериш в блога ми. за съжаление, вече звучиш жалко,окаяно и просто нещастно.
релеф? безумно готин изфабрикуван релеф? и той ли намирисва на гума или има някаква ягодово-цитрусова нотка? не ми отговаряй, всъщност не ме вълнува. безумният релеф, както личи, е създаден за твоето, не за моето удоволствие. наслаждавай му се. аз междувременно се наслаждавам на топъл мъжки член с безумно естествен релеф. не е лошо, не съжалявам, че съм пропуснала новия продукт на пазара с още няколко гумени чертички в бонус
цитирай
122. анонимен - trevistozelena
23.08.2007 03:40
ama kofo ,ti da ne bi da si bolna ot ne6to i da iskash da zarazish kolkoto se moje pove4e hora ,4e mi obesnqvash teq gluposti ??? ne te li e sram be ??? nali moje nqkoq malka pikla da go pro4ete tova(naprimer 13 godishnite ,koito ve4e se 4ukat) i da reshat ,4e lelel TA TI SI GLASA NA RAZUMA ! XAX q se stegni malko u krasta be devoi4eee .mislq ,4e ve4e e kraino vreme da posetish osven genekolof ami i psihiatur ! az razbiram ti da durjish na svoeto mnenie i da go obqvqvash... v tva nqma nishto losho !oba4e da go predstavqsh pod tozi na4in ,4e ti si prava ... e tova ve4e ne moga da go priema!
цитирай
123. анонимен - Един сперматозоид е достатъчен
12.08.2009 00:20
Не знам дали имаш деца или не, но ако само един сперматозоид попадне във влагалището резултата е неизбежен - бременост. Ако не сте готови за дете (това е голяма отговорност) по-добре ползвайте презервативи. Болестите са голям риск. Но дори партньора да е чист. Рискът от бременост винаги си остава. Всеки секс без предпазване означава още едно дете на бял свят, а дали родителите са готови за това?
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: trevistozelena
Категория: Лични дневници
Прочетен: 2999705
Постинги: 345
Коментари: 4670
Гласове: 16103
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031