Прочетен: 7658 Коментари: 19 Гласове:
Последна промяна: 05.04.2009 11:35
Няколко хранително-вкусови въпроса, които ме човъркат от време на време. Е, не кой знае колко, но да си ги задам, пък за който се върже да отговаря - мерси му предварително:)
Имат ли въобще нещо общо с раците любимите ми ролца от раци?
Какво ядат хората от онези отвратителни ококорени глави на прасета/агнета/овце и тн, които се продават в някои месарници?
Тъпо ли е, че изстисквам лимон буквално на всичко, което има неблагоразумието да се отзове в чинията ми? (включително и на картофките)
Има ли някакъв вкус или хранителна стойност гренадинът, който се слага в някои коктейли или служи единствено и само, за да отделя цветовете на съставните напитки?
Как, за бога, става този номер с панирания сладолед?!?!? Просто не мога да го проумея и това си е...
Защо твърде често полезните неща се оказват или по-гадни или просто по-неприятни от вредните? Вероятно, за да има някаква причина все пак да консумираме и вредните ли? М?
В този ред на мисли - кой въобще е решил, че грейпфрута става за ядене???
Защо зелените/жълти ябълки са далеч по-готини от червените, при все, че червените изглеждат по-примамливо?
Защо разни други фирми въобще се опитват да предлагат консерви с риба тон, след като отдавна съществува марката "Рио"?
Защо гърците от време на време продължават да се опитват да правят шоколад??????
Как се прави айс-шоколада? Не напитката, ами онези блокчета, които наистина оставят някакъв специфичен хладен полъх в устата? Малко мента ли се слага в него? Мноооого е готин:)
Какво може да се сготви с пъдпъдъчите яйчица? Мислех, че са просто декоративни, но ги продават в суперите! Вкусът им има ли нещо общо с нормалните яйца? И изобщо дали са си с жълтък и белтък, както си му е реда или нещо съвсем друго?
Ако се сетя за още нещо ще допълня....
25.02.2008 14:08
2 - Мозък,език
3 - Да
4 - Да
5 - Лесно
6 - М да
7 - Аз
8 - Не е така
9 - Не знам
10 - За да го продават и да печелят пари
11 - Не е готин
12 - Да
1.имат имат
1.въобще вс месо в несготвено състояние е изглежда...отвратително...
леле, колко въпросиии....
ама като малка така ли си измъчвала майка си:)
Гърците и шоколада е като гърците и бялото сирене.
Пъдпъдъчите яйца са си в вкус на яйца, но са мънички, имат си всичко необходимо, за да ги определяме като яйца, а не като нещо друго.
Червените ябълки СА по-готини от жълтите/зелените и не всички полезни неща са безвкусни, напротив:)
25.02.2008 22:33
Мога да ти отговоря на няколко въпроса. Барманка съм, така че първо за гренадина - освен за украса или етажиране на коктейл има и вкусови качества - това си е черешов ликьор,но без алкохол. Понякога се среща и Гренадин Горски плодове, Ягода и други вариации. Поне не е синьо като едноименното Синьо кюрасо(-:
Замразените рулца от раци нямат нищо общо с раци освен есенциите и другите Е12,Е13... Е123, които си ги пише на опаковката. Другото някаква пресована бяла риба или дори някакви зърнени субпродукти.
За сладоледа estrella е права - навремето питах същото един симпатичен китаец (мисля петия син на шефа на Китайския до нас, ама те всички си приличат). Всичко било в бързината.
А ябълките - зависи от вкусовете на човек. Червените са хлебни и сладки, жълтите и зелените са по- кисели и сочни. Аз също предпочитам вторите, а щом и ти, може би за това обичаш и лимона - Фен Си На Киселото(-:
пък и гърците...няма как да спечелят кой знае колко с техния вариант на шоколад, съгласи се
2 - идея си нямам
3 - ни най-малко, аз самият съм комбинирал лимон и шоколад... сигурно съм извратен :)
4 - като (2)
5 - овъргалват го в някакво тесто, доколкото знам... и после много бързо в мнооооого гореща мазнина
6 - за да може да се чувстваш виновна
7 - баба ми го е решила, жената обожава грейпфрути
8 - забравяш "червена превъзходна" и един друг сорт, "джонатан" май се казваше... твърди, крехки, адски сочни и почти кисели, направо перфектни! Почти като зелените "прима" ;)
9 - не съм компетентен
10 - нали знаеш мотото на Олимпийските игри? "Не е важно да спечелиш, важно е да участваш"
11 - сигурно, но аз залагам на класическия "Милка", както и милката с шоколадов крем вътре... ммммм
12 - мини-омлет? Подозирам, че ще трябва търпение колкото за обезкостяването на половин кило цаца...
А най-голямата атракция е, когато ги боядисвам в различни цветове на Великден.
P.S. Яденето на всякакви глави е останало от времето, когато селяните са оползотворявали храната, която сами са си отглеждали. И тъй като не са работели в офиси и не са търсели бързо хранене с полуфабрикати са имали търпението в дългите зимни дни да свещенодействат в кухнята около бумтящата с дърва печка, а вечер цялото семейство е сядало около масата и се е радвало на храна с месо, защото това на тяхната трапеза е било рядкост. Такива ми ти работи.
напълно сериозно се бъзикам:) поздрави!
мерси!
Усмихнат ден!
ПП-Едното ми дете някога ядеше филия с течен шоколад и .... стръкче пресен чесън....отврат!!!Ама се оправи!:)))))Сега нищо му няма!!!!:))))
наистина не го уважам Ion - има нещо непривично в него, което не ми допада. но пък щом двама негови фенове се събрахте, спирам да споря, предавам се и твърдо застопорявам на Линд, за да няма недоразумения:)
а за детенцето - ето това е експериментатор! бога ми, почувствах се смешна с моята мизерна комбинация от лимон и пържени картофки:)
поздрави и усмивки!
Уважавам вкуса на всеки човек,та бил той и най-абсурдния:))Право на избор.
Да живее шоколада и за всеки да има....достатъчно:))))
Слънчево-шоколадови пожелания за вкусен ден!:)))
15.04.2009 15:32